Treceți la conținutul principal

Destin

Când eram mică credeam că păsările nu mor. Zburau undeva și nu se mai întorceau niciodată.
Credeam că, dacă închid ochii și mă gândesc la mama, ea simte. 
Credeam că Lionel Richie îmi face cu ochiul din vitrina librăriei pe lângă care treceam în drum spre școală.
Credeam că săpând în nisip, lângă mare, voi ajunge în China ( habar nu am de ce în China, dar când dădeam de apă eram convinsă că nu mai e mult ).
Au trecut anii și am văzut că păsările mor și ele, am înțeles ca Lionel le făcea cu ochiul tuturor ce treceau pe lângă vitrina librăriei. M-am prins că nu voi da niciodată de chinezi, săpând în nisip.
Dar, dacă închid ochii și mă gândesc la ea, ea simte. Trebuie doar să crezi din tot sufletul și să iubești din tot sufletul.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Lacrima si Raza (Lucian Blaga)

O lacrimă
Desprinsă dintre genele unei plăpînde amintiri
Ce stă ascunsă-n fundul unui suflet
Căzu
Pe albul unei fragede petale...
O rază de-te peste ea
Şi-i zise:
"Simt din căldura ta că nu eşti bob de rouă...
De unde vii şi ce eşti?"

În vreme ce se destrăma în pulbere de soare,
Răspunse lacrima:
"Eu sînt un strop de suflet
Şi sînt
Ca picurii izvoarelor fierbinţi:
Vin totdeauna din adîncuri - mari!"...