Treceți la conținutul principal

Pe o strada din Londra

Azi, pe o strada din Londra, o fetita s-a indragostit pentru prima oara. El era aproape hipnotizant cu parul lui lung, cu atitudinea aia sigura, greu de descifrat, cu chitara neagra din care i-a cantat ei, aproape Pink Floyd. Ea i-a dansat tot timpul, in rochita ei roz, cu parul balai ciufulit de entuziasm, de vant, de privirea si zambetul lui pe alocuri. Si era bine. 

Azi, pe o strada din Londra, o fetita si-a pus prima caramida acolo unde isi va desena iubirile, trairile, durerile peste ani. Acolo unde inca mai crede ca atunci cand ceva te cheama alaturi, sa traiesti, sa visezi si sa simti, nu trebuie sa iti mai pese cati s-au adunat in jurul tau sa caste gura, sa comenteze, sa le fie dor sau doar sa isi traga sufletul. Pentru ca in momentul ala, merita. Orice.

Azi, pe o strada din Londra, o fetita cu parul balai si printul ei cu chitara neagra mi-au adus aminte. De poveste.


Comentarii

danplux a spus…
Te răsfeți, foarte bine, aș zice! Neapărat o tură în Ochiul Londrei și o plimbare prin Kensington!
Danièle a spus…
Și șoaptele vântului și vibe'ul ploii..

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Lacrima si Raza (Lucian Blaga)

O lacrimă
Desprinsă dintre genele unei plăpînde amintiri
Ce stă ascunsă-n fundul unui suflet
Căzu
Pe albul unei fragede petale...
O rază de-te peste ea
Şi-i zise:
"Simt din căldura ta că nu eşti bob de rouă...
De unde vii şi ce eşti?"

În vreme ce se destrăma în pulbere de soare,
Răspunse lacrima:
"Eu sînt un strop de suflet
Şi sînt
Ca picurii izvoarelor fierbinţi:
Vin totdeauna din adîncuri - mari!"...