Treceți la conținutul principal

Oameni singuri

Mi-au trecut prin faţa ochilor, ca-ntr-un cinematograf al vieţii, toţi anii trecuţi. Viaţa mea ca un film prost, într-un decor întunecat de toamnă umedă tîrzie, ploaia rece ce biciuie obrazul, stropi repezi şi frunze putrede pe alei le însoţesc paşii grăbiţi. Vîntul sălbatic şi nervos ce-i împinge pe puținii trecători către case. Oameni singuri ce-și strîng la piept mantaua de ploaie să nu mai simtă acele de gheaţă înfipte sub piele de vînt.
Suntem oameni singuri în imensitatea unui oraş străin şi rece. Ne purtăm pe umeri viaţa, iubim, plîngem sau ne trăim bucuriile mărunte în deplină singurătate. Ne afişăm măştile în public și puţini sunt cei ce pătrund pînă în adînc să deschidă uşa sufletului ca să-şi aducă în vizită paşii desculţi. Trec ani de așteptări şi închidem în noi amărăciuni pe care nimeni nu le vede. Trecem prin viaţă resemnaţi, ne ducem anii grei plini cu aşteptări şi vise neîmplinite și nimănui nu-i pasă de ceea ce simţim. Îşi poartă fiecare propria singurătate pînă la punctul final al călătoriei pe drumul vieţii.

Comentarii

danplux a spus…
Nu trebuie să te învinovățești tu, dacă filmul ăsta nu a ieșit așa cum ți-ai fi dorit. Probabil că de vină pot fi actorii care trebuiau să te sprijine și nu au știut cum să o facă mai bine. Poate că timpul nu este chiar atât de pierdut..

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!

Inocență

Sărutul acela, cel de-nceput,
A fost gingașia cuvântului mut,
Când albe troiene, deșerturi și ploi
Se sfarmă cu sete de umeri-mi goi,
Sărutul acela, cel de-nceput,
Când păsări se luptă să zboare spre cuib,
Cănd fulgere crapă pământul sub noi.
Rămâi pâna mâine,
Mai rămâi până-n zori.