Treceți la conținutul principal

Timpul iubirii

Fiecare, în cercurile infernurilor noastre escapiste, lăsăm în urmă cimitire și flori, motiv ulterior de contemplare proustiană a timpului pierdut, de melancolie și regret în fața unui ireversibil.
Căci, prezum să afirm, nașterea timpului e sinonimă nașterii iubirii pentru mintea unui om. Și atâta timp cât o are petrece timp, și-n lipsa ei nu-l mai posedă. Dar află că nu-i e nici stăpân, nici sclav timpului decât deîndată ce iubirea l-a părăsit. În acel ceas, secunda astrală a unei minți care-a decăzut, afli de fapt că nimic din ce-ai avut n-a fost făcut să fie veșnic. Dar mai afli, în același timp, că mai avem timp. Timp să renaștem. Timp să iubim. Dar că timpul iubirii nu e totuna cu iubirea de timp.

Comentarii

danplux a spus…
Timpul este un martor al vieții oamenilor, le merge alături ca un frate mai mare ori un prieten de călătorie. Îi lasă să se bucure de ceea ce vor ei, îi lasă în iubire, îi însoțește în singurătate. Nu le spune nimic, nu el îi învață cum este viața, îi lasă liberi, le dă voie, timpul este doar un prezentator, un însoțitor, un înlesnitor... Oamenii deschid uși, aleg cărări, poteci, povești, scenarii de iubire .. sau nu.
Black Swan a spus…
Eu altceva am vrut sa punctez! Despre iubire și măsura, să consemnez că a trăi cu dor, în trecut sau în viitor, e doar o altă monedă pentru a ne accepta prezentul.

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...
Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!