Treceți la conținutul principal

Deja vu

Imi plac la nebunie oamenii care cred foarte mult in ideile lor, se dau cu curul de pamant, insista ca apa lor calda e mai buna decat a altora d-aia o si reinventeaza, tin cu dintii de convingerea lor si isi asuma parcursul ideii puse in aplicare, pana la capat. Capatul fiind bineinteles ala in care super ideea nu e tocmai super (ba chiar it sucks), proiectul se clatina si strategia aia revolutionara isi demonstreaza instabilitatea. Atunci sigur, "Ce vrei sa fac? Nu vezi in ce lume traim?". Aia e, se mai intampla, nu poti sa le ai pe toate in viata. Si oricum ideea era perfecta, sistemul insa ne omoara pe toti.
Ceea ce e si mai misto e ca next time, vor veni cu aceeasi indarjire, ignorand timing, context, perspectiva sau planuri long term si se vor astepta sa ii lasi din nou sa isi seteze capatul unde decid ei ca devine inconfortabil. Sigur, ei trebuie incurajati si sprijiniti in acest sens. 
LOL.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...
Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!