Treceți la conținutul principal

Reveniri si plecări ..

Revenirile și plecările… m-au făcut să cred că ești un fel de gnom distrat care trăiește pe undeva prin subteranele minții mele și iese brusc la suprafață când mă concentrez puternic și îl strig… apoi constat amuzată că se ascunde iar… gnomul de tine! Unul înaripat, aș crede. Bine, nu mi-am dat doctoratul în gnomi ca să știu cum funcționează creaturile acestea, dar tu ai rețetarul tău. În timp ce te saturi de pofte, plăceri, suferințe, nebunii și iubiri, prin cotloanele și scorburile imaginației mele, duci totuși și o existență de sine stătătoare, respectată, nederanjată – de gnom islandez veritabil și zen, după cum bine știi deja. Atât de zen încât în jurul tău este multă liniște, un calm intim, iar brațele tale sunt un loc minunat unde să te aperi de furtuni. Revenirile și plecările… m-au făcut să îmi parcurg uneori adâncimile minții până dau de tine și de culcușul tău, ca să mă așez în brațele tale și să mă apăr și eu de furtuni. Și de cataclisme naturale. Și de sentimente dăunătoare. Și de fantome din alte realități sau din alte cotloane ale minții, care mă sperie și de care nu am nevoie de închipuire. De orice, mai puțin de cutremure. Fiindcă, eu te resimt gnomule. Sunt și eu om, iar spiritele tainice ale naturii tulbură oamenii, îi mișcă în suflet ca pe niște plăci tectonice sensibile.
Cred că de obicei, oamenii tulburați sunt ceva mai triști, când se întâmplă să fie lăsați singuri. Poate și eu, dar nu și când apari tu. Poți fi un gnom, o repetare de gnom, o reluare de gnom, o reîntâlnire, o ivire mai mult sau mai puțin întâmplătoare, dar fară să analizez ce anume îmi place, poți fi frumos.
Și te știu demult, cunoscându-te prea puțin. Este bizar să îmi dau seama cum, atunci când nu vreau să las pe nimeni să mă mai găsească în tandrețea mea, te las totuși pe tine. Și te sărut mângâindu-ți părul și rămân o vreme cu gustul tău. Al tău, al buzelor și al pielii tale.


Comentarii

danplux a spus…
- Tea?
- Yes, please! 'Cause I'm in love with this post.

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!

Iarna nu-i ca vara..

Eu sunt o şoferiţă model. Pe astfel de condiţii meteo, fac loc participanţilor la trafic cu orice risc . Chiar şi cu acela de a rămâne suspendată pe un maldăr de gheaţă. Dar...cum sunt femeie , se găseşte câte un gentelman să mă ajute: -Aveţi probleme? - Mda...cred că am rămas înţepenită aici.  -Si...vreţi să vi-o trag sau să vi-o împing? ...plm...ori eu sunt obsedată sexual şi lingvistic , ori chiar a sunat porno! -Nu , mersi! -Da' de ce? -De-a dracu şi mai zi ceva!! Şi a plecat. Eu tot acolo am rămas. După vreo juma' de oră, când deja mă apucaseră damblalele, opreşte un alt domn. Mai înaintat în vârstă şi foarte politicos: -Sărut mâna. Pot să vă ajut? -Ajutaţi-mă!! Trageţi-mi-o!!! Impingeţi-mi-o !!! Faceţi ce vreţi!!! -Eu ma gandeam să o scot, dar dumneavoastră alegeti acum... Şi a scos-o! Mulţumesc, neneaaaa!!!