Treceți la conținutul principal

Reflectie

Momentul ala încordat cand aștepți ceva, si nu se mai întâmpla.. Si îți dai seama ca totul e desert, nisip, iluzie, efemer!
Minciuni si măști.. Si realizezi ca ai fost doar încă un număr, in Univers.. Si ca ai crezut intr-o himera si in Nimic! As pleca in lumea larga.. la capătul Pământului!
Imi voi anula sufletul si odata cu el si tot ce ma mai leagă de un trecut tumultos si dureros! Si o sa ma vindec si eu cândva, deși acum sunt a nimănui si in cădere liberă! Dar mai presus de tot si toate, încă sunt a Mea! Trebuie doar sa ma scutur de praf si sa imi pansez rănile! Sa dorm somn adânc si sa renasc peste timp intr-o noua Eu! Mai puternica si mai insensibilă! Sensibilitatea si muntele de iubire din mine nu mi-au folosit la nimic! 
La dracu cu inocenta si naivitatea sufletului meu..


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Lacrima si Raza (Lucian Blaga)

O lacrimă
Desprinsă dintre genele unei plăpînde amintiri
Ce stă ascunsă-n fundul unui suflet
Căzu
Pe albul unei fragede petale...
O rază de-te peste ea
Şi-i zise:
"Simt din căldura ta că nu eşti bob de rouă...
De unde vii şi ce eşti?"

În vreme ce se destrăma în pulbere de soare,
Răspunse lacrima:
"Eu sînt un strop de suflet
Şi sînt
Ca picurii izvoarelor fierbinţi:
Vin totdeauna din adîncuri - mari!"...