Treceți la conținutul principal

Iarna nu-i ca vara

Se anunță cod galben de ninsori abundente și viscol. Iar vine urgia peste noi, cînd de fapt e doar iarnă într-o țară cu climă temperată, dăăă!
Sunt niște lucruri simple pe care trebuie să le știm și reguli pe care trebuie să le respectăm toți ca să ne fie bine:
- iarna TREBUIE să fie ger și să ningă. De-aia e iarnă. Dacă vreți doar vară, stabiliți-vă la tropice. Drum bun.
- uneori natura e mai puternică decît omul. E bine așa, trebuie respectată.
- dacă se anunță viscol, stai în puii mei acasă, nu pleca de nebun la drum fără să fie neapărat nevoie, doar pentru că ai tu mașină și chef de plecat de acasă.
- e bine să mai faci și cîțiva pași pe jos pînă la chioșc după pîine și țigări, nu trebuie neapărat să scoți mașina și să blochezi circulația pentru că ești tu leneș.
- copiii se bucură să meargă și să vină de la școală prin zăpadă, pe jos, ba le face și bine! Nu le strica bucuria și nu bloca ore în șir străzile de teamă că le pică un fug pe creștet și-i turtește.
- nu parcați ca idioții în cele mai expuse locuri, ca să împiedicați mașinile de dezăpezire să intervină.
- lumea nu e formată doar din șoferi și mașini. Nici nu ar fi bine să fie așa. Uneori trebuie să mai treacă și pietoni, așa că aveți grijă și de ei.
- trotuarele nu se curăță singure, sunt niște lopeți speciale și zăpada e ușoară, parol. Puțină mișcare în ger nu strică nimănui. 
Iarna nu-i ca vara, cum zicea un clasic în viață. WOW!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Lacrima si Raza (Lucian Blaga)

O lacrimă
Desprinsă dintre genele unei plăpînde amintiri
Ce stă ascunsă-n fundul unui suflet
Căzu
Pe albul unei fragede petale...
O rază de-te peste ea
Şi-i zise:
"Simt din căldura ta că nu eşti bob de rouă...
De unde vii şi ce eşti?"

În vreme ce se destrăma în pulbere de soare,
Răspunse lacrima:
"Eu sînt un strop de suflet
Şi sînt
Ca picurii izvoarelor fierbinţi:
Vin totdeauna din adîncuri - mari!"...