Treceți la conținutul principal

Bilanț

N-am ce bilanț să fac la sfârșit de an. 
Am avut momente bune, dar în general a fost un an foarte greu, plin de încercări. Am cunoscut cea mai mare dezamagire din partea oamenilor! Amar gust, cu atât mai mult cu cât..
Am pierdut, am câștigat..
Tot ce imi doresc este să nu-mi dea viața unul mult mai greu. Și să fiu sănătoasă. Sper că nu cer prea mult.
Dacă privesc partea plină a paharului,  2016 a fost un an totuși bun, măcar in perimetrul profesional!  
 Mi-am amintit de un banc cu Ițic și Bulă care stăteau în pușcărie, așteptând condamnarea. Vine gardianul și le zice :
 "- Gata, v-a venit condamnarea. Mâine veți fi împușcați! 
Bulă : "- Aoleuuuuu, băi Ițic ne împușcă mâine! 
 Ițic : " - Taci  Bulă! Ferească Dumnezeu de mai rau." 
Bulă : Băi Ițic, ești nebun? N-auzi că ne omoară mâine?  Ce poate fi MAI RĂU?" 
A doua zi intra gardianul și le spune : "- Băieți, îmi pare rău, dar la magazie s-au terminat gloanțele, așa că veți fi spânzurați! 
 Ițic către Bulă : 
  "- Vezi băi  Bula, ti-am zis eu ferească Dumnezeu de mai rău ?"
Așa că hai să zâmbim azi, că mâine poate fi mai rău! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...
Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!