Treceți la conținutul principal

Nebunia e apanajul oamenilor deştepți

Am citit " pe diagonală " postarea de pe blogul lui Tolontan , cea referitoare la folosirea neurolepticelor în cazul copiilor " sănătoși la creier " din centrele de plasament !
Gândul m-a dus la o glumă amară , un psihiatru declara că nu există oameni sănătoși la cap ci pacienți nediagnosticați !!!!
Trăim într-un mare ospiciu , România e numele ospiciului , în care nebunia e un subiect tabu !
Românii sunt oripilați dacă le vorbești de psiholog , despre şedințe de psihoterapie , mințile înguste te scanează cu teamă şi te privesc suspicios , uneori cu milă , de cele mai multe ori cu silă şi au grijă să te evite!
Inutil încerci să le explici că e mai bine să plângi pe canapeaua psihologului decât să rânjeşti tâmp sau să râzi în hohote în cabinetul psihiatrului !
Nu vreau să ajung nicăieri cu postarea , vreau doar să scriu :
Nebunia e apanajul oamenilor deştepți , mințile odihnite nu sunt în pericol , niciodată !!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...
Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!