Treceți la conținutul principal

Momente

Există un moment când trebuie să pui punct lucrurilor care nu te mai definesc.Există un moment când trebuie să pui punct relațiilor în care nu te mai regăsești.Există un moment în care trebuie să evaluezi calitățile și defectele tale și efectele lor asupra celor dragi.Există un moment în care trebuie să reevaluezi valorile în care crezi,să tragi concluziile care par corecte să-ți faci morala de rigoare și să mergi înainte.Există un moment în care atunci când nu mai ai nimic de spus să-ți asculți gândurile.Vor vorbi ele pentru tine!Există un moment în care trebuie să renunți la binele pe care îl faci celorlalți și să te gândești la răul pe care ți-l faci ție.Există un moment în care trebuie să-ți zâmbești propriilor lacrimi pentru a le convinge că viața e frumoasă și ele n-au ce căuta în ochii tăi.Există un moment în care liniștea și tăcerea se contopesc și fiecare are rolul ei pentru a te regăsi.Există un moment în care tu nu mai ești pentru că te gândești prea mult la ceilalți.Există un moment în care trebuie să te regăsești,un moment în care trebuie să cobori capul,în care trebuie să renunți,în care trebuie să te aduni,în care trebuie să socotești fiecare vorbă spusă,în care trebuie să accepți critici.Există un moment în care -la naiba-trebuie să profiți altfel relația ta cu acea șansă se pierde.Există un moment în care dă norocul peste tine dar tu ești prea ocupat să-l vezi.Există un moment când fericirea te bate pe umăr dar tu ești prea ocupat s-o simți și plângi momente deja trecute.
Exită un moment...un moment într-un alt moment...un moment la un moment dat...niște momente...o viață...

- Naivul de Voltaire

Comentarii

danplux a spus…
Da. Iar atunci, ai nevoie de curaj ... sau un pic de nebunie.
Dănuța a spus…
Povesti, Legende, convingeri limitative..
Everything we hear is an opinion, not a fact. Everything we see is a perspective, not the truth.

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Lacrima si Raza (Lucian Blaga)

O lacrimă
Desprinsă dintre genele unei plăpînde amintiri
Ce stă ascunsă-n fundul unui suflet
Căzu
Pe albul unei fragede petale...
O rază de-te peste ea
Şi-i zise:
"Simt din căldura ta că nu eşti bob de rouă...
De unde vii şi ce eşti?"

În vreme ce se destrăma în pulbere de soare,
Răspunse lacrima:
"Eu sînt un strop de suflet
Şi sînt
Ca picurii izvoarelor fierbinţi:
Vin totdeauna din adîncuri - mari!"...

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...