Treceți la conținutul principal

Bună dimineața, mami!N-am cunoscut încă sentiment mai înălțător decât acela ce mă încearcă atunci când deschid ochii și-mi văd copilul zâmbind în somn, gâdilat probabil de primele raze ale soarelui ce-i joacă pe chip, camuflat între oștenii lui de maimuțoi de pluș cu care doarme de obicei. Și-n acel moment uit de timp și de tentația de-a vedea cât e ora, uit să mă întreb dacă m-am trezit la timp ori sunt în întârziere deja, sau dacă am auzit alarma telefonului sau nu, ba uit chiar și de TO DO list-ul zilei ce încercă să-și facă loc printre gândurile amorțite de lipsa de cofeină. Și stau... Stau ca tâmpa urmărind fiecare por al chipului său, fiecare mic gest schițat în visul ce poate încă-l mai trăiește, ba chiar mă trezesc zâmbind la grijile pe care le-am colecționat în astă experiență de părinte. Și din toată acea stare ce nu prea lasă loc celor de zi cu zi mă trezesc readusă cu picioarele pe ciment când brusc deschide ochii și-mi spune sec: 


- Vreau să mă uit la T.V,! Începe Inspector Gadget pe Boomerang! 

Deschid televizorul. Ceasul lui intern funcționează. Inspector Gadget tocmai ce începea. Se întoarce către mine cu-n amestec de fericire somnoroasă pe chip:

- Bună dimineața, mami!

- Îhî!

Asta-i tot ce am putut spune. Un „îhî” monosilabic (mă rog, e bisilabic!) și sec. Precum o cădere liberă sfârșită pe cimentul zilei.

Comentarii

Iulia a spus…
"Copiii sunt mainile cu ajutorul carora atingem cerurile."
Henry Ward Beecher
Felicitari, ai un ingeras frumos asa ca tine..:)
Dănuța a spus…
:D
Multumesc, honey.
Anonim a spus…
si se numeste David...!
Dănuța a spus…
Exact.. David!!
;)

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!

Iarna nu-i ca vara..

Eu sunt o şoferiţă model. Pe astfel de condiţii meteo, fac loc participanţilor la trafic cu orice risc . Chiar şi cu acela de a rămâne suspendată pe un maldăr de gheaţă. Dar...cum sunt femeie , se găseşte câte un gentelman să mă ajute: -Aveţi probleme? - Mda...cred că am rămas înţepenită aici.  -Si...vreţi să vi-o trag sau să vi-o împing? ...plm...ori eu sunt obsedată sexual şi lingvistic , ori chiar a sunat porno! -Nu , mersi! -Da' de ce? -De-a dracu şi mai zi ceva!! Şi a plecat. Eu tot acolo am rămas. După vreo juma' de oră, când deja mă apucaseră damblalele, opreşte un alt domn. Mai înaintat în vârstă şi foarte politicos: -Sărut mâna. Pot să vă ajut? -Ajutaţi-mă!! Trageţi-mi-o!!! Impingeţi-mi-o !!! Faceţi ce vreţi!!! -Eu ma gandeam să o scot, dar dumneavoastră alegeti acum... Şi a scos-o! Mulţumesc, neneaaaa!!!