Treceți la conținutul principal

Slalom

Făcând slalom printre valuri de venin, instigări, profanări, filosofii despre libertatea presei și libertatea lipsei de bun simț, despre religii „bune” și religii „proaste” și despre „eu am dreptate, nu tu”, văd că oamenii sunt, la nivel inconștient, fericiți. Mai au încă un motiv - justificat - să urască din toată ființa lor, deși altminteri o ardem zen, că-i trendy. La TV aceiași oameni care alaltăieri vorbeau despre elicopterul căzut în Siutghiol și ieri despre meteorit, azi își dau cu părerea și despre incidentul din Paris, într-un registru care să mențină fericirea inconștientă, aceea de a urî. A urî sănătos!
Nu, nu-s de acord cu crimele, indiferent de „temeiul” lor, la fel cum nici cu lipsa bunului simț nu-s. Și, în ciuda valurilor de fericire că iar ne împărțim în „noi” și „ăilalți”, contez pe existența unor oameni cu discernământ lipsit de patimă care vor începe să refacă punțile arse între oamenii mereu puși pe poziții adverse.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!

Inocență

Sărutul acela, cel de-nceput,
A fost gingașia cuvântului mut,
Când albe troiene, deșerturi și ploi
Se sfarmă cu sete de umeri-mi goi,
Sărutul acela, cel de-nceput,
Când păsări se luptă să zboare spre cuib,
Cănd fulgere crapă pământul sub noi.
Rămâi pâna mâine,
Mai rămâi până-n zori.