Treceți la conținutul principal

Binecuvântare

Acum câteva zile mi-a venit în minte o întrebare, inspirată fiind de o banală analiză medicală: ce aș face dacă aș mai avea 6 luni de trăit? și chiar este un stil de viață interesant care merită experimentat, să-ți trăiești viața din 6 în 6 luni.
Primul impuls a fost să mă gândesc la ce am realizat şi cui datorez asta şi secondo, inspirată fiind şi de un gând frumos am purces la despicat firul în patru. Nu’s mulţi clar oamenii care mi-au marcat viaţa dar sunt cei mai buni. Ce binecuvântare!

Comentarii

danplux a spus…
Nu mi-aș dori să răspund niciodată la întrebarea asta, așa că nu mă chinui să mă gândesc. De-aia e bine că nu putem ști așa ceva. Oare doctorii care dau astfel de perioade sunt niște mici semizei, sau cum? OK, ei pot constata gravitatea unei stări de sănătate, însă, în condițiile astea, am avea oare starea sufletească de a trăi la un alt nivel?

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...
Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!