Treceți la conținutul principal

Trăim vremuri interesante

Lucrând pân' s-a luminat de ziuă, am lăsat televizorul să facă zgomot. La un moment dat, Pro-ul a difuzat în reluare „La Măruță”, că așa e noaptea, reluari peste reluări. Cătălin îmi plăcea. Când era la TVR2. Acum emisiunea sa superbugetată din prime time a devenit un Capatos light show, genul „Ceaiul de la ora 5” de odinioară, dar în versiune mult mai enervantă, adeseori cu personaje parcă ieșite din menajeria circului. Habar n-am cine e Vica Bloghina. Nici de ce este interesantă Nelly Nastase. Și nici n-am priceput de ce apar la televizor. Dar am remarcat că mai toată lumea a devenit savantă în nutriție. Nu contează ce spune doctorul, ce spune nutriționistul calificat, e trendy să citim Formula As, să pronunțăm mantra „alimentație sănătoasă” și să avem pretenția ca lumea să cadă pe spate, dar cu urechile ciulite. Să slăbești 3 kile în 45 de minute, „doar cu sport”?
Trăim vremuri interesante!!! Interesante rău! În care doar neneii și tănticile specializați în țațologie și-n părerologie dau acul ratingometrului peste cap. Iar asta se propagă precum o epidemie. Pentru că asta și este. O epidemie de interesantită cronică. Ce n-are nici asemănare și nici leac...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!

Inocență

Sărutul acela, cel de-nceput,
A fost gingașia cuvântului mut,
Când albe troiene, deșerturi și ploi
Se sfarmă cu sete de umeri-mi goi,
Sărutul acela, cel de-nceput,
Când păsări se luptă să zboare spre cuib,
Cănd fulgere crapă pământul sub noi.
Rămâi pâna mâine,
Mai rămâi până-n zori.