Treceți la conținutul principal

Necrofagi și savanți

Televiziunile au devenit un fel de hiene. Necrofage. Devoratoare de hoituri, ce savurează leșuri. Și-n vreme ce tu, părăsitor al astei lumi, dai cu subsemnatul în fața balanței, ori te preumbli prin alte dimensiuni, ei mușcă din parfumul cărnii tale ce încă nu te-a urmat în pământ și molfăindu-ți amintirea se întreabă: cu cine făcut-ai dar copilul, ființă păcătoasă?
Televiziunile au devenit savante. Populate cu savanți ce scrijelesc hârtia flipcharturilor cu markere permanente, ce desenează scheme ca pe vremea când urmau cursurile Academiei OTV. Și urmărind săgețile ce întregesc tabloul academic pictat de docenții la modă, uităm de criză, uităm de rate, uităm de noi. Pentru că noi suntem ei, iar ei sunt noi.
Necrofagi și savanți. Și trendy...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Lacrima si Raza (Lucian Blaga)

O lacrimă
Desprinsă dintre genele unei plăpînde amintiri
Ce stă ascunsă-n fundul unui suflet
Căzu
Pe albul unei fragede petale...
O rază de-te peste ea
Şi-i zise:
"Simt din căldura ta că nu eşti bob de rouă...
De unde vii şi ce eşti?"

În vreme ce se destrăma în pulbere de soare,
Răspunse lacrima:
"Eu sînt un strop de suflet
Şi sînt
Ca picurii izvoarelor fierbinţi:
Vin totdeauna din adîncuri - mari!"...

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...