Treceți la conținutul principal

Meniu

Exasperată de reclama cu „Ficat! Ficat!”, am intrat totuși în măcelăria din piață să iau ficat. Proaspăt. Nu neapărat pentru fierul simplu, cel mai ușor de absorbit de către organism, zincul, A-ul sau B-urile conținute cât pentru experimentul zilei: Meniu cu Buget: 15 lei.
Jumătate a mers în wok cu unt, usturoi și aromatice mediteraneene, cu un strop de ulei pentru a crește punctul de fumegare a untului, cealaltă jumătate am întovărășit-o cu ceapă roșie de la țărani, cimbru și vin roșu de bătătură, din care jumătate, adică un sfert, s-a tot hârjonit cu laptele în blender până a devenit pate, iar restul a rămas deliciu solid cu zamă semiglazurată tocmai bună de făcut drifturi cu pâinea prin wok. Adică, meniu tocmai bun de scandalizat orice nutriționist și orice om ce s-a leapădat de Dumnezeul gustului.
Per ansamblu, 2 guri mari înfometate, n-au putut termina nici jumătate din bucatele înmiresmate, așa că Meniu cu Buget: 15 lei - DONE!

Comentarii

danplux a spus…
DONEz (și) moi, s'il vous plaît!
Dănuţa a spus…
Cu mare drag..:)

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!

Inocență

Sărutul acela, cel de-nceput,
A fost gingașia cuvântului mut,
Când albe troiene, deșerturi și ploi
Se sfarmă cu sete de umeri-mi goi,
Sărutul acela, cel de-nceput,
Când păsări se luptă să zboare spre cuib,
Cănd fulgere crapă pământul sub noi.
Rămâi pâna mâine,
Mai rămâi până-n zori.