Treceți la conținutul principal

Șoc

Șoc și groază. Ninge. Viscolit. Televizioniștii transmit în direct, cu un tragism de zici că venit-a apocalipsa, de parcă niciodată n-a mai nins viscolit în istoria omenirii. Sunt convins că Băsescu e de vină. Pentru că pe vremea lui Badea Cîrțan, pe vremea de dinaintea transportului cu cai putere sub capotă, parcă nu ningea în halul ăsta, că oamenii nu rămâneau înșirați pe drumuri precum șiragul de cârnați pus la avântat. Iar omenirea de azi, așa tehnologizată cum e, și cu soluții pentru toate, can't play God, nu poate lua Natura de guler și să dea cu ea de pământ și să-i bage mințile în cap, lucru tragic foarte. Și, uite așa, redescoperim că suntem oameni... Mama lui de Băsescu, cu ninsoarea lui cu tot! Că numai el e de vină pentru toate nenorocirile.
P.S. De la Știrile Pro aflu că pluralul la „girofar” este „girofare”. Care este!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...
Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!