Treceți la conținutul principal

Cărți (...)

Cărțile sunt frumoase. Dacă sunt bine scrise, că scriitori ce-și încearcă norocul întru nemurire ”e” mulți. De fapt, nu grafica face o carte frumoasă, ci grafica vorbelor scrise ce conturează lumea dintre coperte. Dar, vorba unui cunoscut, ”mai bună e shaorma, cartea nu ține de foame”, fapt care se vede cu ochiul liber. Fericirea-mi de azi fu curmată de anticarul venit să achiziționeze carte. Indiferent la tipăriturile din 1800, și-a ales ”ce merge”, că vorba 'ceea ”businessul e business”, așa că din 3-4.000 de cărți a ales vreo 200, cărți bine întreținute, că, na, erau ale unui iubitor de carte. Durerea de ficat m-a apucat când îi spune prietenei mele că-i generos și că oferă 1,50 lei pe titlu.”Restul e maculatură!”. Colecții întregi, cu Steinbeck, Goethe, Faulkner și alți lăutari din ăștia, cu cărți de-au luat luat Nobel și alte premii, toate acestea erau... maculatură. Acută-mi fu durerea din ficat, acută e și-acu', dar, na, viața bate filmul și pun prinsoare că-n aste zile nici Shakespeare n-ar fi avut vândut mai bine de Bianca a lui Drăgușanu, eternă fie prezența ei să ajungă și la strănepoți, și-ar fi pus în cap să aibă carte pe raft.
Zău, acum chiar vreau să emigrez!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!

Inocență

Sărutul acela, cel de-nceput,
A fost gingașia cuvântului mut,
Când albe troiene, deșerturi și ploi
Se sfarmă cu sete de umeri-mi goi,
Sărutul acela, cel de-nceput,
Când păsări se luptă să zboare spre cuib,
Cănd fulgere crapă pământul sub noi.
Rămâi pâna mâine,
Mai rămâi până-n zori.