Treceți la conținutul principal

Povești nespuse...

Atâtea povești nespuse... Și mă mai mir că viața-și pierde din luciul magiei... Cred că asta se datorează și faptului că suntem învățați că magia există doar în povești, iar poveștile-s lipsite de adevăr, pe când viața-i clar altă mâncare de pește, mai de la cantină, că ți s-ar apleca de la homar și caviar, că așa zice lumea. Poate de asta ajungem să credem că doar din a noastră perspectivă se vede adevărul, iar din a altuia e aproape imposibil, cine știe? Posibil... Dar sigur este că de învățat învățăm. Asta nu ar fi o mare problemă. Dacă nu am da mai departe.
 Am chibzuit ceva vreme, recunosc. La cum mi-ar plăcea să continue a mea poveste. Firește, puțină lume și-ar dori un final nefericit, iar balanța oricărei povești se înclină în funcție de greutatea calității personajelor ce formează fauna acesteia. Ei bine, tocmai acest lucru m-a determinat să mai curăț talerul meu cu zmei. Doar pentru simplul fapt că-mi pasă de feng shui-ul poveștii mele, nimic mai mult.
 Și, da, mai puțin înseamnă mai mult. Întotdeauna.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Lacrima si Raza (Lucian Blaga)

O lacrimă
Desprinsă dintre genele unei plăpînde amintiri
Ce stă ascunsă-n fundul unui suflet
Căzu
Pe albul unei fragede petale...
O rază de-te peste ea
Şi-i zise:
"Simt din căldura ta că nu eşti bob de rouă...
De unde vii şi ce eşti?"

În vreme ce se destrăma în pulbere de soare,
Răspunse lacrima:
"Eu sînt un strop de suflet
Şi sînt
Ca picurii izvoarelor fierbinţi:
Vin totdeauna din adîncuri - mari!"...