Treceți la conținutul principal

Detoxifiere

Detoxifiere (detoxificare). Termen ce-l folosim doar când facem referire la curățarea organismului, și-mi pare că-i mai mult trendy decât necesitate. Cred că putem aplica acest proces de curățare cu mare succes, sau nu, și pe alte planuri, nu doar cu acțiune pe fizicul nostru meseriaș. Spațiile în care ne facem veacul, relațiile care au încetat a fi relații, emoțiile care ne dau seisme și gândurile care ne bruiază... Nu ar putea beneficia și dânsele de un detox de toată frumusețea? Nu oare am scăpa de niște kilograme de la greutățile ce le târâm țanțoși (uneori) de picioare? N-ar fi tenul mai strălucitor, părul mai numeros, mai la locul lui și mai colorat în cap, zâmbetul mai zâmbet, iar somnul mai somn?

Comentarii

danplux a spus…
Cum să nu?! Iar lucrul ăsta presupune în primul rând voinţă, uitare (ori detaşare), optimism, minte ageră şi inimă largă. Adică iubeşte pe toată lumea, dar gândeşte-te la ce este mai important în viaţă pentru tine.
Dănuţa a spus…
E ușor de zis/scris, așa pare mai frumos și trâmbițează un viitor glorios. În practică e însă dureros și cu sânge ca-n filmele lui Tarantino.
danplux a spus…
Când ai pornit deja pe un drum este cam greu să apuci pe altul. Doar dacă ai noroc să mergi pe o "autostradă" cu mai multe benzi pe sens. Aşa ai putea avea mai multe opţiuni. ......
Dănuţa a spus…
Ah, șezi flexat, sunt în pline dureri ale procesului... Noroc că am apucat să trag o salopetă pe mine...:):)
danplux a spus…
Atunci, succes la detoxifiat! Înseamnă că te-ai pus pe treabă.
Dănuţa a spus…
Două căderi de calciu, și o stare generală de sănătate precară,brusc te pun pe gânduri..Din păcate sufletul nu e ca un hard disk din care să ștergi toate datele, și să reinstalezi alt sistem de operare. Am eu un post.."Se poate muri de dor?" Eu cred că da..se poate! Rămâne de văzut..ca să conturez într-un umor negru, noaptea asta cu lună plină..! Și nu..nu sunt o lupoaică lunatică..:):) E fain totuși că mai am umor..nu mai contează nuanţa și culoarea lui!

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!

Inocență

Sărutul acela, cel de-nceput,
A fost gingașia cuvântului mut,
Când albe troiene, deșerturi și ploi
Se sfarmă cu sete de umeri-mi goi,
Sărutul acela, cel de-nceput,
Când păsări se luptă să zboare spre cuib,
Cănd fulgere crapă pământul sub noi.
Rămâi pâna mâine,
Mai rămâi până-n zori.