Treceți la conținutul principal

The Artist

În aceste vremuri, când celuloidul geme de efecte speciale, explozii şi supereroi, iar sângele ţâşneşte musai în Dolby Surround şi stropeşte-n 3D, compensând cumva scenariul cu replici parcă decupate şi lipsa chefului de artă datorat industrializării celei de-a şaptea arte, producţia unui film mut, alb-negru, ce-şi pune nădejdea în transmiterea emoţiei spectatorului atent de regulă la punga cu popcorn, poate părea un veritabil act sinucigaş, economic vorbind, pentru că mai toţi am fost deprinşi să vorbim limbajul unde "buget" şi "profit" sunt alfa şi omega.
"The Artist" a fost considerat un astfel de film. Sinucigaş. Un film care ar fi trebuit să condamne toată echipa producătoare la un harakiri de grup pe altarul tapetat cu grafice şi indicatori financiari, pentru că este şi mut şi alb-negru şi lipsit de greutatea unor nume-branduri ce-ar fi deschis larg uşile box-office-ului, ba chiar lipsit de eroi, paranormal sau intrigă burduşită cu urzeli şi mâncătorii cu lipici la public.
Spre marea surprindere a experţilor, "The Artist" a făcut şi profit şi a ajuns şi la publicul său, chiar dacă mulţi l-au trecut cu vederea, dat fiind lipsa de explozii, 3D-uri şi combinaţii complicate.

Câteodată, ceea ce pare curată nebunie, cântec de lebădă şi inevitabil harakiri, poate fi şi un semn al existenţei de sânge în instalaţie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...
Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!