Treceți la conținutul principal

Nuanţa culorii bucuriei..

N-am mai fost la o nuntă de ceva vreme. Şi niciodată la o astfel de nuntă.
Dacă stau să mă gândesc mai bine nunta, botezul, înmormântarea sau parastasul sunt evenimentele de adună laolaltă oamenii care au avut cândva ceva în comun. La astfel de evenimente, fericite sau triste, îţi întâlneşti neamurile şi prietenii de care ai reuşit să uiţi între timp, că, na, viteza cu care se derulează acum treburile lumeşti aştearnă lesne ceaţă peste creier, la fel cum uneori te seacă de neuroni.
De astă dată, la astă nuntă, lucrurile fost-au aşezate altfel. După rânduielile sufletului, care nu cunoaşte noţiunea de act de prezenţă "din obligaţie". Prieteni veniţi să-şi vadă prietenii cum spun "Da" şi în faţa preotului, după câţiva ani de când fură declaraţi soţ şi soţie de către ofiţerul stării civile. Şi să se bucure laolaltă, din suflet, nu din obligaţie. Ori în astfel de cazuri, nuanţa culorii bucuriei e alta. Şi altfel...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...
Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!