Treceți la conținutul principal

Mărul lui Adam

Vorbea. Şi vorbea. Şi tot vorbea. Despre cât de zen e şi cât de bio mănâncă. Cred că avea o fixaţie pe mere. Una neobişnuit de mare, vreo mărofilie cronică în fază terminală, că mărul părea că-i panaceu, alfa şi omega, bun de mâncat de 3 ori pe zi, ca aperitiv, felul întâi, doi şi desert, ba chiar şi digestiv.
- Mărul e cel mai bun, concluzionă pe un ton aclamativ. Nu degeaba se spune că un măr pe zi ţine doctorul la distanţă...
- În cazul ăsta, ceapa e mult mai bună, am spus aprinzându-mi o ţigară, nementolată şi fără aromă de măr.
- De ce?
- Îi ţine pe toţi la distanţă...
Am văzut cum i se ridică mărul lui Adam, dar nu mai interesa pe nimeni.
Eram toţi sătui de mere.
Şi zen.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...
Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!