Treceți la conținutul principal

Bla-bla-ham-ham

Da, pe toate canalele de ştiri avem bla-bla-ham-ham.
O discuţie de dragul controversei şi de dragul ratingului, şi cam atât.
O discuţie în care mi-e clar că suntem mult mai scurtcircuitaţi decât credeam, de vreme ce săracu' maidanez e mai de compătimit decât un... om. Ori nu mai suntem capabili de a ne iubi semenii, ori ne apărăm finanţările, ori nu avem copii, ori nu ne putem imagina că ni se poate întâmpla aşa ceva de concepem ca ziua în amiaza mare, în plinătatea oraşului, în plină civilizaţie, nişte jivine sfârtecă un om. Lucrul acesta se întâmplă în pădure, în junglă, în orice colţ de lume unde sălbăticia e la ea acasă. Dar nu aici. Nu unui om. Şi nu contează că-i mic sau mare, un om este un om. Punct. Iar un câine este şi va rămâne un câine, şi oricât l-aş iubi, oricât de prieten mi-ar fi, când un câine atacă un om nu mă mai interesează. De la Brigitte Bardot şi până la Mihai Constantinescu, iau orice militant la rând. Şi la fel. Persoană fizică sau ONG, nu mai contează. Şi nu mă mai interesează.
Oricât de mult iubesc câinii, şi orice făptură vie în general, nu am ce alegere să fac când alegerea implică un om. Iar pro-maidanezilor şi celor ce pun orice altceva înaintea omului, n-am ce le spune. Decât, eventual: Marş! Că nu le pot dori să fie părinţi de copil făcut franjuri de sute de muşcături ale suavelor patrupede ce trebuie înţelese şi protejate, dar lăsate-n stradă. Tind să cred că suntem cea mai ciudată rasă de pe planeta asta, zău!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!

Iarna nu-i ca vara..

Eu sunt o şoferiţă model. Pe astfel de condiţii meteo, fac loc participanţilor la trafic cu orice risc . Chiar şi cu acela de a rămâne suspendată pe un maldăr de gheaţă. Dar...cum sunt femeie , se găseşte câte un gentelman să mă ajute: -Aveţi probleme? - Mda...cred că am rămas înţepenită aici.  -Si...vreţi să vi-o trag sau să vi-o împing? ...plm...ori eu sunt obsedată sexual şi lingvistic , ori chiar a sunat porno! -Nu , mersi! -Da' de ce? -De-a dracu şi mai zi ceva!! Şi a plecat. Eu tot acolo am rămas. După vreo juma' de oră, când deja mă apucaseră damblalele, opreşte un alt domn. Mai înaintat în vârstă şi foarte politicos: -Sărut mâna. Pot să vă ajut? -Ajutaţi-mă!! Trageţi-mi-o!!! Impingeţi-mi-o !!! Faceţi ce vreţi!!! -Eu ma gandeam să o scot, dar dumneavoastră alegeti acum... Şi a scos-o! Mulţumesc, neneaaaa!!!