Treceți la conținutul principal

Nu toate clipele curg la fel...

Drumuri. Multe. Și și mai multă alergătură. Pentru a-ți croi un drum. Un drum pe drumul vieții. Sau a existenței, în lipsa capacității de a-ți construi o viață. Dar în toată această alergătură, ce începe cu sfârșitul mersului de-a bușilea și se termină cu începutul demisiei picioarelor rămase făr' de vlagă cunoști oameni. Oameni și lume, pentru că încălzirea globală se pare că produce o răcire a oamenilor. Treptată, dar ireversibilă. Și, dacă n-ai șansa să-i cunoști, te mulțumești cu faptul că i-ai întâlnit măcar, că fiecare-și are propriile drumuri și porția proprie de alergătură, care apoi, de cele mai multe ori, se intersectează rar sau deloc. Și-ți plac unii oameni. Mult. Atât de mult că știi, simți că sufletu-ți de alergător s-ar bucura să facă o scurtă oprire într-o posibilă viitoare intersectare de traiectorii. Trece vremea, posibilitatea scade, resemnarea crește. Dar, în toată această rânduială de alergături haotice, atunci când tocmai ce te împaci cu gândul că măcar ai gustat bucuria unei prime întâlniri, când dispare șansa unei alte interacțiuni, aceste drumuri se reîntâlnesc. Cum? Habar n-am! Dar decât să-ți pierzi vremea încercând să pătrunzi matricea rânduielilor, mai bine bucură-ți văzul și auzul cu prezența celor cu care nu mai credeai a te intersecta vreodată. Chiar dacă, oricât de lungi părea-vor scurte acele clipe. Pentru că nu toate clipele curg la fel. Iar un nou drum și o altă porție de alergătură sunt constant de inevitabile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!

Inocență

Sărutul acela, cel de-nceput,
A fost gingașia cuvântului mut,
Când albe troiene, deșerturi și ploi
Se sfarmă cu sete de umeri-mi goi,
Sărutul acela, cel de-nceput,
Când păsări se luptă să zboare spre cuib,
Cănd fulgere crapă pământul sub noi.
Rămâi pâna mâine,
Mai rămâi până-n zori.