Treceți la conținutul principal

În același legănat de metrou...

Demult n-am mai văzut o persoană îndrăgostită. Nu în asemenea hal. I se citea în ochi, în zâmbet, în glas și chiar și-n fiecare por al chipului ce iradia de-a dreptul. Stătea lipită, strâns lipită de un el cam indiferent, dar asta chiar nu mai conta. Ea duduia emanând dragostea ce i-o purta, și-o arăta fără efort. Își trăia momentul, legănată de mersul metroului, îi sorbea indiferența din priviri și-l acoperea cu zâmbete și săruturi pătimașe. Și-n marea aceea de oameni serioși, cufundați în gânduri, ziare, cărți și-n pixelii smartphone-urilor, ea părea picătura de lapte din negreala amară a gândurilor din metrou. De pe un scaun, o duduie purie îi privea plictisită. S-a uitat apoi la el-ul ei, cufundat în display-ul telefonului, a tras un oftat și și-a reluat lectura romanului siropos, luat la ofertă cu ziarul. În același legănat de metrou...

Comentarii

danplux a spus…
Am făcut legătura cu acele fotografii alb-negru, în care doar un anumit detaliu rămâne colorat. Foarte interesante, de altfel!

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...
Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!