Treceți la conținutul principal

Deci, zici că speranța moare ultima, nu?Speranța moare ultima, nu? Adică e un fel de Bruce Willis, greu de ucis, neam cu Duncan McLeod din clanul McLeod? Ei, bine, ducă-se! Să moară! BUM! Am aruncat-o în aer pe a mea, de i-au sărit fulgii. Cel puțin, recunosc, i-au sărit frumos. Artistic.
Mi-am găsit speranța vinovată. Vinovată de înaltă trădare. De sabotaj. Și multe altele. „Lasă, mâine o să fie mai bine.” „O să răsară soarele și pe strada ta.” Am ascultat-o atâta timp, i-am dat crezare, am hrănit-o și am tratat-o regește. Și? Și nimic! Am acceptat o mulțime de mizerii, am făcut o grămadă de compromisuri, deci greșeli în lanț, repetate, ca-ntr-un looping nesfârșit. În rarele momente de luciditate, când mă auzeam spunând „Gata!”, o auzeam iar și iar... „Lasă, mâine o să fie mai bine!” Și o luam de la capăt. Altfel, dar la fel.
BUM! S-a dus. Artistic. Și, na, că a murit înaintea mea!
Acum, că mi-a murit speranța și încă mai respir, pun dinamită și arunc în aer toate ruinele speranțelor mele, să nu mai existe pată de umbră. Pentru că soarele răsare mereu, numai că înălțimea speranțelor nu lasă razele să mângâie astfaltul străzii. Și pentru că am loc berechet, mă apuc să-mi construiesc autostradă. Azi, că nici mâine nu mai există...
Deci, zici că speranța moare ultima, nu?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!

Iarna nu-i ca vara..

Eu sunt o şoferiţă model. Pe astfel de condiţii meteo, fac loc participanţilor la trafic cu orice risc . Chiar şi cu acela de a rămâne suspendată pe un maldăr de gheaţă. Dar...cum sunt femeie , se găseşte câte un gentelman să mă ajute: -Aveţi probleme? - Mda...cred că am rămas înţepenită aici.  -Si...vreţi să vi-o trag sau să vi-o împing? ...plm...ori eu sunt obsedată sexual şi lingvistic , ori chiar a sunat porno! -Nu , mersi! -Da' de ce? -De-a dracu şi mai zi ceva!! Şi a plecat. Eu tot acolo am rămas. După vreo juma' de oră, când deja mă apucaseră damblalele, opreşte un alt domn. Mai înaintat în vârstă şi foarte politicos: -Sărut mâna. Pot să vă ajut? -Ajutaţi-mă!! Trageţi-mi-o!!! Impingeţi-mi-o !!! Faceţi ce vreţi!!! -Eu ma gandeam să o scot, dar dumneavoastră alegeti acum... Şi a scos-o! Mulţumesc, neneaaaa!!!