Treceți la conținutul principal

Stare de spirit

Învăluită în aroma cafelei și mirosului de tutun rulat, realizez că Hrușcă e chiar un tip ok, în esență. Iar mie-mi plac oamenii care-și văd de lerul lor, în sensul că s-a ținut departe de scandaluri și face ce știe să facă, cum poa' să facă. Știu, am făcut exces de Hrușcă în copilărie. În plus, e firesc să fie excepțional și la fel de ”în vână”, doar e contemporan cu eternitatea, nu?

Comentarii

danplux a spus…
De ceva vreme Hruşcuţă transmite cam acelaşi mesaj de Crăciun. Am mai citit despre asta într-un ziar şi cred că aveau dreptate. Bine, colindele sunt colinde, însă, probabil depinde de .. starea de spirit. Chiar dacă pare totuşi "în vână", aş prefera un concert al lui Horică; ştii tu, cel cu "vocea" mică!
Dănuţa a spus…
Măi, eu îs o fană mai nostalgică. Și am rămas așa.

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!

Inocență

Sărutul acela, cel de-nceput,
A fost gingașia cuvântului mut,
Când albe troiene, deșerturi și ploi
Se sfarmă cu sete de umeri-mi goi,
Sărutul acela, cel de-nceput,
Când păsări se luptă să zboare spre cuib,
Cănd fulgere crapă pământul sub noi.
Rămâi pâna mâine,
Mai rămâi până-n zori.