Treceți la conținutul principal

23 de ani! Și?

23 de ani. Atât a trecut, da! Parcă a fost mai ieri, nu? Când citeam primele ziare postcomuniste cu nesaț, venerând cuvântul interzis până atunci, democrație. Și, da, îl consideram pe Brucan un expirat în ale profețiilor politice, acum însă îl consider mai degrabă un optimist. Da, au trecut 23. 23 de ani! Și?

Comentarii

danplux a spus…
Dacă tot ai amintit de ziare şi cuvinte interzise, primul lucru care mi-a venit în minte este OBLIO. Era - cred - primul ziar în care apăreau poze deocheate, spre care aruncam priviri fugare şi ruşinate, atunci când îl vedeam pe tarabe.
Nu ştiu dacă au trecut degeaba anii ăştia, dar în primii 10 a fost o vălmăşeală cumplită. Cel puţin, unii din generaţia noastră au învăţat că, în viaţă, nu se poate trăi din furat şi minciună.
ice4you® a spus…
Craciun cu bine si liniste in suflet!
Sarbatori frumoase!
Dănuţa a spus…
Mulțumesc frumos! Crăciun Fericit și sărbători luminate alături de cei dragi!

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Lacrima si Raza (Lucian Blaga)

O lacrimă
Desprinsă dintre genele unei plăpînde amintiri
Ce stă ascunsă-n fundul unui suflet
Căzu
Pe albul unei fragede petale...
O rază de-te peste ea
Şi-i zise:
"Simt din căldura ta că nu eşti bob de rouă...
De unde vii şi ce eşti?"

În vreme ce se destrăma în pulbere de soare,
Răspunse lacrima:
"Eu sînt un strop de suflet
Şi sînt
Ca picurii izvoarelor fierbinţi:
Vin totdeauna din adîncuri - mari!"...

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...