Treceți la conținutul principal

23 de ani! Și?

23 de ani. Atât a trecut, da! Parcă a fost mai ieri, nu? Când citeam primele ziare postcomuniste cu nesaț, venerând cuvântul interzis până atunci, democrație. Și, da, îl consideram pe Brucan un expirat în ale profețiilor politice, acum însă îl consider mai degrabă un optimist. Da, au trecut 23. 23 de ani! Și?

Comentarii

danplux a spus…
Dacă tot ai amintit de ziare şi cuvinte interzise, primul lucru care mi-a venit în minte este OBLIO. Era - cred - primul ziar în care apăreau poze deocheate, spre care aruncam priviri fugare şi ruşinate, atunci când îl vedeam pe tarabe.
Nu ştiu dacă au trecut degeaba anii ăştia, dar în primii 10 a fost o vălmăşeală cumplită. Cel puţin, unii din generaţia noastră au învăţat că, în viaţă, nu se poate trăi din furat şi minciună.
ice4you® a spus…
Craciun cu bine si liniste in suflet!
Sarbatori frumoase!
Dănuţa a spus…
Mulțumesc frumos! Crăciun Fericit și sărbători luminate alături de cei dragi!

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...
Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!