Treceți la conținutul principal

Un SMS poate salva o viata

Idealurile nobile sunt tot mai rare in lumea asta...


Sunt multe de scris, ma rezum sa spun ca la orice initiativa de acest gen, fac si eu gestul nobil de a dona suma infima si modica, insa am mari indoieli ca banii mei sau ai oricui, vor ajunge sa salveze intr-adevar o viata..nu aici ..nu acum..nu in aceste timpuri cand si pe oxigenul poluat respirat trebuie sa platesti chiar daca indirect...
Degeaba donez eu pentru o analiza..cand stim cu totii ca in cazul in care esti diagnosticat cu boala respectiva iti trebuie de zeci poate mii de ori mai multi bani..inca de la intrarea pe usa vre-unui spital sau clinici, pentru alte zeci de analize si tratamente...Ne mintim singuri frumos, cu aceste initiative..cand stim defapt cum stau in realitate lucrurile..la o simpla raceala..ori o banala analiza..Dar totusi..am donat...macar sa visam ..desi pe visuri ar fi trebuit sa nu avem pret..
Pacat..si trist..si revoltator...

Comentarii

danplux a spus…
Sunt sigur că aceeaşi îndoială o au toţi cei de bună-credinţă, care donează totuşi doi euro (sau cât o fi) ştiind în sinea lor că au făcut un - cât de mic - gest nobil. Ce este mai departe ... aici nu mai avem niciun feedback. Sunt curios dacă persoana publică, ce face lobby pentru cauza respectivă, "prestează" gratis sau nu.
Oricum, gestul tău rămâne lăudabil.
Dănuţa a spus…
Si mai sunt sigura ca tot cei care au venituri modeste fac astfel de donatii destul de des.. Despre persoana publica, nu stiu daca face neconditionat astfel de acte caritabile, desi se zice ca e ambasadoarea lor..Macar se implica, si ea si alte organizatii, spre deosebire de cine e raspunzator direct de acest fapt..Ar fi trebuit sa avem un sistem sanitar impecabil, pentru ca astfel de analize si tratamente sa nu fie o utopie in secolul nostru. Cel mai mult ma uimesc povestile de viata a unor paciente diagnosticate cu boala respectiva..din preocupare pentru cei din jur, sau din grija zilei de maine, uit de ele..se ignora pur si simplu. Uneori iti faci analizele respective cu pretul aferent..si te indoiesti de rezultatele lor, stiind ca nu mai avem de mult un sistem cu coloana vertebrala in care sa mai ai incredere. Ma opresc aici..e inutil si te lasi oricum la mana divinitatii, cu sau fara bani!

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!

Iarna nu-i ca vara..

Eu sunt o şoferiţă model. Pe astfel de condiţii meteo, fac loc participanţilor la trafic cu orice risc . Chiar şi cu acela de a rămâne suspendată pe un maldăr de gheaţă. Dar...cum sunt femeie , se găseşte câte un gentelman să mă ajute: -Aveţi probleme? - Mda...cred că am rămas înţepenită aici.  -Si...vreţi să vi-o trag sau să vi-o împing? ...plm...ori eu sunt obsedată sexual şi lingvistic , ori chiar a sunat porno! -Nu , mersi! -Da' de ce? -De-a dracu şi mai zi ceva!! Şi a plecat. Eu tot acolo am rămas. După vreo juma' de oră, când deja mă apucaseră damblalele, opreşte un alt domn. Mai înaintat în vârstă şi foarte politicos: -Sărut mâna. Pot să vă ajut? -Ajutaţi-mă!! Trageţi-mi-o!!! Impingeţi-mi-o !!! Faceţi ce vreţi!!! -Eu ma gandeam să o scot, dar dumneavoastră alegeti acum... Şi a scos-o! Mulţumesc, neneaaaa!!!