Un SMS poate salva o viata

Idealurile nobile sunt tot mai rare in lumea asta...


Sunt multe de scris, ma rezum sa spun ca la orice initiativa de acest gen, fac si eu gestul nobil de a dona suma infima si modica, insa am mari indoieli ca banii mei sau ai oricui, vor ajunge sa salveze intr-adevar o viata..nu aici ..nu acum..nu in aceste timpuri cand si pe oxigenul poluat respirat trebuie sa platesti chiar daca indirect...
Degeaba donez eu pentru o analiza..cand stim cu totii ca in cazul in care esti diagnosticat cu boala respectiva iti trebuie de zeci poate mii de ori mai multi bani..inca de la intrarea pe usa vre-unui spital sau clinici, pentru alte zeci de analize si tratamente...Ne mintim singuri frumos, cu aceste initiative..cand stim defapt cum stau in realitate lucrurile..la o simpla raceala..ori o banala analiza..Dar totusi..am donat...macar sa visam ..desi pe visuri ar fi trebuit sa nu avem pret..
Pacat..si trist..si revoltator...

Comentarii

danplux a spus…
Sunt sigur că aceeaşi îndoială o au toţi cei de bună-credinţă, care donează totuşi doi euro (sau cât o fi) ştiind în sinea lor că au făcut un - cât de mic - gest nobil. Ce este mai departe ... aici nu mai avem niciun feedback. Sunt curios dacă persoana publică, ce face lobby pentru cauza respectivă, "prestează" gratis sau nu.
Oricum, gestul tău rămâne lăudabil.
Dănuţa a spus…
Si mai sunt sigura ca tot cei care au venituri modeste fac astfel de donatii destul de des.. Despre persoana publica, nu stiu daca face neconditionat astfel de acte caritabile, desi se zice ca e ambasadoarea lor..Macar se implica, si ea si alte organizatii, spre deosebire de cine e raspunzator direct de acest fapt..Ar fi trebuit sa avem un sistem sanitar impecabil, pentru ca astfel de analize si tratamente sa nu fie o utopie in secolul nostru. Cel mai mult ma uimesc povestile de viata a unor paciente diagnosticate cu boala respectiva..din preocupare pentru cei din jur, sau din grija zilei de maine, uit de ele..se ignora pur si simplu. Uneori iti faci analizele respective cu pretul aferent..si te indoiesti de rezultatele lor, stiind ca nu mai avem de mult un sistem cu coloana vertebrala in care sa mai ai incredere. Ma opresc aici..e inutil si te lasi oricum la mana divinitatii, cu sau fara bani!

Postări populare