Treceți la conținutul principal

Eu aici, Tu acolo, niciodata Noi..

 Aici am fost eu...o poveste... ce a cuprins toate elementele unei existente mai mult sau mai putin semnificative....pentru mine, pentru tine, pentru oricine a “rasfoit” prin sentimentele, trairile, gandurile sau faptele schitate intr' un capitol ce acum se indreapta spre final... 
Pana la urma sunt un caracter puternic, demnitatea nu-mi lipseste, cu un spirit de observatie mereu la cote maxime as zice..iar Dumnezeu a fost si este mereu generos cu mine. Nu vreau sa ma laud, sunt prea modesta..insa cum viata e scurta, sunt constienta ca trebuie mereu sa ma focalizez pe ce este important pentru mine, astfel incat m-am autoevaluat si mi-am restabilit niste prioritati.. Cum spunea si Eminescu...pe care nu l'a intrecut nici un scriitor, oricat de valoros ar fi fost..nici unul nu a descris rostul vietii ca el.. «Poti zidi o lume-ntreaga / Sa darami orice ai spune / Peste toate o lopata / De tarana se depune» 
Deci intr-un final, pe toti ne asteapta o lopata..iar "lumea cealalta", nu exista..e o iluzie..cum deseori si asta de aici e asa..Am spus mereu ca sunt profunda si boema..avida de cunoastere, de iubire, de frumos, si ii consider atat de saraci pe cei care nu stiu macar o poezie..
 Cel mai dureros sentiment e acela sa nu poti raspunde chemarii sufletului.. cand el iti spune ca vrea verdele culmilor, ape reci si limpezi la poalele muntilor, vrea sa fie in locuri cu o istorie zbuciumata, cand realizezi ca, Eu aici, Tu acolo, niciodata Noi..si nu mai poti intoarce timpul inapoi..

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!

Iarna nu-i ca vara..

Eu sunt o şoferiţă model. Pe astfel de condiţii meteo, fac loc participanţilor la trafic cu orice risc . Chiar şi cu acela de a rămâne suspendată pe un maldăr de gheaţă. Dar...cum sunt femeie , se găseşte câte un gentelman să mă ajute: -Aveţi probleme? - Mda...cred că am rămas înţepenită aici.  -Si...vreţi să vi-o trag sau să vi-o împing? ...plm...ori eu sunt obsedată sexual şi lingvistic , ori chiar a sunat porno! -Nu , mersi! -Da' de ce? -De-a dracu şi mai zi ceva!! Şi a plecat. Eu tot acolo am rămas. După vreo juma' de oră, când deja mă apucaseră damblalele, opreşte un alt domn. Mai înaintat în vârstă şi foarte politicos: -Sărut mâna. Pot să vă ajut? -Ajutaţi-mă!! Trageţi-mi-o!!! Impingeţi-mi-o !!! Faceţi ce vreţi!!! -Eu ma gandeam să o scot, dar dumneavoastră alegeti acum... Şi a scos-o! Mulţumesc, neneaaaa!!!