Treceți la conținutul principal

Caldura mare, mon cher!

 Nu cred in Rai si in Iad, ca locuri exotice de destinatie de dupa viata pamanteana, dar sunt convinsa ca, daca ar exista, Raiul isi are partea de Iad si invers. Pe principiul, precum in Cer asa si pe Pamant. Sau invers... Oricum, daca totul este relativ, inversul devine absolut. Sau invers... :)
Caldura mare, mon cher!
Cineva imi spunea ca i s-a dilatat creierul. Politicos, am tacut... Desi ar fi fost bine sa-i spun ca eventual poate fierbe, fiind 75% apa, si foarte probabil sa se evapore dupa fierbere. Dar, na, politetea, bat-o vina! Oricum, caldura mare! Dilatatii fara numar!

Comentarii

Cristi a spus…
Si de la dilatare gandeste in reluare, sau mai putin, sau cum?

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Lacrima si Raza (Lucian Blaga)

O lacrimă
Desprinsă dintre genele unei plăpînde amintiri
Ce stă ascunsă-n fundul unui suflet
Căzu
Pe albul unei fragede petale...
O rază de-te peste ea
Şi-i zise:
"Simt din căldura ta că nu eşti bob de rouă...
De unde vii şi ce eşti?"

În vreme ce se destrăma în pulbere de soare,
Răspunse lacrima:
"Eu sînt un strop de suflet
Şi sînt
Ca picurii izvoarelor fierbinţi:
Vin totdeauna din adîncuri - mari!"...