Treceți la conținutul principal

Straina


 Ieri am fost pe la "ai mei"...nu ma intrebati de ce cu ghilimele..nu conteaza! Atunci cand sunt acolo..ar trebui sa ma simt ca acasa..ca sunt a cuiva..dar nu simt asta..incerc sa fac un pas spre copilarie..dar nici asta nu pot..din varii motive..
In schimb imi gasesc linistea doar in gradina..pe o bancuta, cu vantul care se joaca in  parul meu si norii pufosi care ma mangaie..Din cand in cand, mai poposeste o vrabiuta in preajma mea, obosita fiind din zborul sau de departe, catre departe..
Sau cine stie...?!? O fi intruchiparea mea...o straina printre straini..


Comentarii

Cristi a spus…
doar cauta, trebe sa fie locul ala cu ceva oameni cunoscuti. ca nu e acasa, inseamna ca nu descrii locul potrivit ca fiind acasa.
Dănuţa a spus…
Casa parinteasca e acasa, oricat de om mare ai fi, si oricat de calator ai fi prin lume. Proprietar sau chirias..ideea era alta..mai cu substrat..:_) Si chiar de am doua proprietati, acasa nu ma simt in nici una. Mno..fitzoasa, ce vrei..?!
:_)
Dănuţa a spus…
Si oricum zidurile sunt efemere, mai putin cele ale sufletului..
Victor a spus…
Pentru mine acasa e locul ala unde as putea sa stau pentru totdeauna si nu mi-ar mai trebui nimic altceva. Si cand spun loc nu ma refer neaparat la un loc fizic. :)
Cristi a spus…
Fitzoasa sau doar exagera in a gasi ceva ce nu exista nici macar in imaginatia ta. Well, o sa te faci tu mare :))
Dănuţa a spus…
Nu vreau sa ma fac mare..:_)) Pentru mine acasa e un loc intre munti..just in case..sa vezi ca exista..:_))

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...
Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!