Treceți la conținutul principal

Masuta de la munte


Sunt atrasa de tot ce inseamna rustic..
Exista undeva o masuta si o bancuta ca cele de mai sus..cu mici diferente, o masuta la care imi odihneam sufletul si mintea ravasite de zbucium si ganduri, o masuta cu zeci de cafele si pachete de tigari, baute si fumate in dimineti cu roua, si in nopti cu stele, cateodata si pahare de bere, cautand raspunsuri in fundul lor..O masuta cu povesti de suflet, o masuta la care se se desenau vise, se savurau mic'dejunuri gatite cu dragoste..
O masuta la care zambeam, plangeam, taceam, intelegeam, iubeam, adoram, ma alintam,  priveam un varf de munte, auzeam ciripit de pasari, ma cufundam in ochi verzi..
 si ar mai fi multe de scris despre masuta mea draga..poate imi simte lipsa..cine stie..poate ca nu..ma bucur totusi ca nu a ramas singura si abandonata..creata fiind din iubire!

Comentarii

Cristi a spus…
Tot ce e creat di iubire nu are cum sa ramana singur...prea multe amintiri placute ii sunt prietene.

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Lacrima si Raza (Lucian Blaga)

O lacrimă
Desprinsă dintre genele unei plăpînde amintiri
Ce stă ascunsă-n fundul unui suflet
Căzu
Pe albul unei fragede petale...
O rază de-te peste ea
Şi-i zise:
"Simt din căldura ta că nu eşti bob de rouă...
De unde vii şi ce eşti?"

În vreme ce se destrăma în pulbere de soare,
Răspunse lacrima:
"Eu sînt un strop de suflet
Şi sînt
Ca picurii izvoarelor fierbinţi:
Vin totdeauna din adîncuri - mari!"...