Treceți la conținutul principal

Cirese


Comentarii

Cristi a spus…
Deci asta e cireasa de pe tort la propriu.
Nu-mi amintesc decat de serile cand ma puneam pe citit, dar inainte de asta umpleam un castron de arata exact ca in imaginea ta. Partea frumoasa e ca le culegeam singur si chiar le si alegeam pe cele de-mi pareau mai gustoase. Asta in "antichitatea", acum adun pungi de seminte si cititul merge si asa.
Dănuţa a spus…
Berea si semintele ingrasa..:_)) asta asa ca sa te tachinez nitzel..:_)
Imi plac ciresele dupa urechi..dar si dulceata.
:P
Cristi a spus…
Berea si semintele ingrasa dar si produc placere. Oare ce sa aleg?? M-am decis...ghici?
Era o poveste prin clasa a 3-a sau a 4-a despre o fatuca cu cirese dupa urechi. Stiu ca-mi imaginam ca trebe sa fie tare frumoasa. naspa ca n-am aflat.
Dănuţa a spus…
:_) Iti spun eu..E tare frumusica..Povestile au numai printese in ele..:_))Zmeii, ielele, si cotoroantele sunt intr-un numar insignifiant..:_)
Bucur a spus…
sa inteleg ca deja ai mancat pe anul asta cirese?
Dănuţa a spus…
:) Mi-am luat cateva de pofta, ca la cat e kg..:_) Nu ca nu mi-as permite neaparat, dar nu imi place sa fiu asa excentrica, nici macar de dragul meu..:_)

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Lacrima si Raza (Lucian Blaga)

O lacrimă
Desprinsă dintre genele unei plăpînde amintiri
Ce stă ascunsă-n fundul unui suflet
Căzu
Pe albul unei fragede petale...
O rază de-te peste ea
Şi-i zise:
"Simt din căldura ta că nu eşti bob de rouă...
De unde vii şi ce eşti?"

În vreme ce se destrăma în pulbere de soare,
Răspunse lacrima:
"Eu sînt un strop de suflet
Şi sînt
Ca picurii izvoarelor fierbinţi:
Vin totdeauna din adîncuri - mari!"...

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...