Treceți la conținutul principal

Soare


 Prefer sa tac, zambesc..si las timpul sa spuna ca nu a gresit..Inchid ochii si merg mai departe! Ma las invaluita de un miros vechi amestecat cu parfumul cafelei, ce starneste visarea. Manute pline cu nisip, culeg scoici la lumina soarelui, in priviri sincere si goale..
Zambesc spre departe..Am sa ii spun in povestea de seara, despre noi! Am sa il iau cu mine pe coltul nostru de stea, si o sa te atinga...macar in vis..Doar te va mangaia copilareste..sa nu fugi...
Azi suntem aici, dar maine...?  Iluzia poate fi doar o alegere, dar visul poate fi realitate! Am lasat sa treaca prin mine durere, lacrimi, dor, vinovatie, suferinta, furie, pentru a ma regasi linistita, eliberata, impacata, senina... si cine stie..intr-o buna zi, fericita! Doar eu pot fi zana din povestea mea, care ma salveaza de mine! De azi voi privi o data in vis, si de doua ori spre viata!
 


Comentarii

Anonim a spus…
În suferinţa oamenii nu cer cuvinte, nu vor să fie încurajaţi, nu vor să li se spună că lucrurile se vor rezolva…ei vor un suflet care să sufere alături de ei. Nu durerea vor să le fie alinată ci sentimentul sfâşietor de singurătate care urlă în interior.

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Lacrima si Raza (Lucian Blaga)

O lacrimă
Desprinsă dintre genele unei plăpînde amintiri
Ce stă ascunsă-n fundul unui suflet
Căzu
Pe albul unei fragede petale...
O rază de-te peste ea
Şi-i zise:
"Simt din căldura ta că nu eşti bob de rouă...
De unde vii şi ce eşti?"

În vreme ce se destrăma în pulbere de soare,
Răspunse lacrima:
"Eu sînt un strop de suflet
Şi sînt
Ca picurii izvoarelor fierbinţi:
Vin totdeauna din adîncuri - mari!"...

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...