Treceți la conținutul principal

Never say never


 Mereu mi-am dorit o mansarda..cu cat mai mica, cu atat mai bine..Nu stiu cand a venit dorinta asta..o aveam probabil in suflet de cand m-am nascut...O percep ca pe un refugiu, o oaza de liniste, un loc intim, departe de ochii lumii..Sa ma trezesc dimineata cu ochisorii direct in infinitul cerului, sa desenez vise noaptea tot pe negrul lui..sa ma ascund de rautatea din jur, sa evadez cand sunt prea obosita, sa plang cand sufletul urla de dor, sa imi alin singuratatea prin singuratate...
E ca o provocare asupra personalitatii...asupra imaginatiei..! Nu mi-a placut niciodata sa locuiesc la bloc...mai ales blocurile noastre, unde te simti captiv intre niste ziduri si atat..pentru ca sunt construite ca niste cutii de chibrituri, impersonale, deloc estetice, si  oricat ti-ai amenaja apartamentul, tot rece, anost, sobru si inghesuit va fi...Sufletul meu a tanjit mereu dupa natura, o casuta iti ofera privilegiul asta..Am avut si eu candva o casuta.. mai bine zis un suflet numit casuta, sau poate nu..cred ca am visat.. 
Se observa ca am afinitate catre lucrurile in miniatura...Mno..cine stie..poate ca voi avea vre'odata mansarda mult visata...never say never..

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Lacrima si Raza (Lucian Blaga)

O lacrimă
Desprinsă dintre genele unei plăpînde amintiri
Ce stă ascunsă-n fundul unui suflet
Căzu
Pe albul unei fragede petale...
O rază de-te peste ea
Şi-i zise:
"Simt din căldura ta că nu eşti bob de rouă...
De unde vii şi ce eşti?"

În vreme ce se destrăma în pulbere de soare,
Răspunse lacrima:
"Eu sînt un strop de suflet
Şi sînt
Ca picurii izvoarelor fierbinţi:
Vin totdeauna din adîncuri - mari!"...