Treceți la conținutul principal

Nepasare


 M-am gandit eu asa, ca in viata, ca sa fii nepasator, trebuie sa fi existat vre-un model in jurul tau de la care sa inveti si "calitatea" asta..! ( modele precum:  familia, scoala, biserica..) Si spun asta, observand elevii care nu mai au nici un interes fata de nimic, cu tulburari comportamentale...Parerea mea e ca scoala nu ar trebui sa compenseze lipsa de dragoste si afectiune a parintilor..scoala nu e suport afectiv..ea fiind nevoita sa compenseze acest deficit. Ofera dragoste doar in cazuri rare si depinde numai de acei dascali care raspund la nevoile sufletesti ale elevilor..Ori nu ai numai un elev, doi, trei..etc..ci ai peste 20..nu te poti ocupa intr-o ora de aspectul asta..cand si asa ti se cere performanta profesionala, si nu sufleteasca...
Din '89 incoace, multi dintre copiii acestei tari au crescut si s-au format cu televizorul si internetul..parasiti si abandonati de familie.. din varii motive.., dar cel mai grav mi se pare ca s-au adunat atatea cazuri de sinucideri, in randul copiilor..Biserica in toti acesti ani s-a evaporat..pana la urma care mai e rolul ei? Mai stie ea oare ce roluri au parintii?..nu clisee..si nu citate din Biblie la nunti si botezuri...Cred ca nu ...parintii sunt ca o sursa de fonduri si atat..In ziua de azi, nu mai e timp de afectiune...totul mi se pare un paradox.. cum spunea si Paler: avem cladiri mai mari si suflete mai mici..iar exemplele ar putea continua..
Trist! Pentru ca prin ochii lor, lumea mi se pare atat de simpla..

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...
Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!