Treceți la conținutul principal

O "iarna" mai serioasa...?!?


 Experienta anilor trecuti a trecut exact cum fiecare iarna se duce intr-un final, odata cu venirea primaverii, autoritatile si soferii ignorand avertizarile meteo, care sunt prognozate cu cateva zile inainte..trezindu-se blocati in nameti, pe drumuri blocate in camp deschis,  fiind depasiti de situatie, cu tot cu comandamentele lui peste prajit, cu tot cu interventia primului ministru, a armatei, etc etc..Sunt oameni la mama hell'ului, care nu pot comunica cu nimeni, avand telefoanele moarte, ca sa nu mai zic de combustibil, alimente, apa, medicamente, etc..si de care nu stie nimeni nimic..Pana la urma si armata asta e formata tot din oameni, nu din extraterestrii, si utilajele alea sunt conduse tot de oameni...si jandarmii aia sunt tot oameni..deci nici macar ei nu pot face minuni..Iarna de iarna se stiu care vor fi drumurile blocate, insa nu se iau masuri pentru a preveni drame adevarate..La cativa km de Bucuresti sunt oameni in masini de zeci de ore, blocati..no comment..Nu stiu cine se face vinovat de astfel de situatii..fiecare paseaza (saraca, bine ca nu o baga in blender) pisica de la unu la altu..cred ca vina e de ambele parti..si autoritatile luate mereu prin "surprindere"..dar si oamenii care pleaca la drum, chiar si cu copii mici, doar asa..din plictiseala..si daca tot o fac, stiind ca e iarna, nu isi iau la ei cele necesare..tocmai sa previna o astfel de situatie.."ma e iarna..poate totusi..."..Saracii de ei navetistii si tiristii..nu prea au ce face..insa...an de an e aceeasi poveste..Codul portocaliu si galben se prelungeste...din pacate cosmarul nu se termina..urmeaza o perioada lunga de ger..Nu pot sa nu ma intreb ce fac cei din America..Germania..Rusia..unde iarna e iarna..nu ceva pasager cum e la noi..In fine..o sa vina primavara..atunci vom avea inundatii..de la zapada..si va fi exact acelasi film..
Eu propun ca pe timp de iarna toata lumea sa circule cu sania trasa de cai..

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...
Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!