Treceți la conținutul principal

Pasiune si vocatie


  In spatele acestui blog se ascunde un suflet sensibil, iubitor de arta si de frumos. Cu vocatie de dascal, pentru ca am lipici la copilasi. Si pe cei de cls. a XII-a tot copilasi ii consider. Le vad sufletul pur dincolo de aerul adolescentin, si pe alocuri matur cu care se mandresc..deh..vor sa creasca cat mai repede..in naivitatea lor..
Un suflet cu doruri, cu dorinte, cu pasiuni..Si fiindca tot am adus vorba de pasiuni, ca o "placere vinovata", e si fotografia. Pasiunea pentru imagini creative mai degraba. 
Colectionez din fiecare loc in care pasesc franturi de natura, de arta, de istorie, surprind momentele unice si speciale din viata oamenilor...ca mai apoi sa creionez povestea lor transpunandu-le in albume digitale. Iubesc fotografia. Si ma regasesc in ea. E o lume ce asteapta sa fie explorata, o lume idilica. O lume in care nu exista ratiune. Cu fiecare obiectiv, imagine, personaj, creezi o poveste. O pierdere in lumea larga pentru a te regasi in ipostaze imortalizate. Un alt mod de viata si de a privi lucrurile. Iti coloreaza zilele, chiar daca uneori culegi clipe efemere. Prin fotografie ma exprim liber, ma daruiesc, creez, e un mod de a ma descoperi, si parca e un mod de a ma incetini atunci cand viata ma oboseste, prin cativa pasi inapoi pentru a observa lucrurile din jur. 


 Seria K de la Asus, reprezinta performanta sofisticata si pe alocuri versatila. Un etalon al stilului.  Asta inseamna ca iti satisface dorintele din punct de vedere tehnic cu unele mici compromisuri. Evolueaza vizibil de la o generatie la alta, fiind o serie pentru persoanele cu buget redus, dar care isi doresc calitate si performanta la standarde inalte. Pe mine m-a fermecat modelul K53SJ-SX180D


Mi-a atras atentia in mod special tastatura egonomica Chiclet distinsa cu premiul IF Award. Si nu e singurul premiu. In total a acumulat nu mai putin de 12.  Da...el ar intruni cu siguranta calitatile unui camarad de incredere in viata mea. Mi-ar fi de mare folos in demersul meu didactic, mai ales prin autonomia bateriei, pana la 6 ore, dar si in operatiuni complexe de editare grafica, pentru a-mi duce povestile mai departe. 
 Ecranul de 15.6" 16:9 WXGA (1366x768) LED Backlight ma ajuta la vizualizarea corecta a lucrarilor stiind ca in Photoshop neglijenta costa, pentru ca degeaba as efectua corectii pe un monitor dereglat.


Imi place sa surprind atitudinea personajelor mele, comportamentul lor natural, sa le anticipez reactiile, iar prietenul meu din seria K ma ghideaza si ajuta sa realizez imagini calde cu o compozitie reusita, si sa ma rasplateasca apoi cu rezultatele dorite. 

Articol scris pentru proba nr.16 in cadrul concursului SuperBlog 2011
Sponsor: ASUS
Nume proba: Un partener de incredere


D^D


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!

Inocență

Sărutul acela, cel de-nceput,
A fost gingașia cuvântului mut,
Când albe troiene, deșerturi și ploi
Se sfarmă cu sete de umeri-mi goi,
Sărutul acela, cel de-nceput,
Când păsări se luptă să zboare spre cuib,
Cănd fulgere crapă pământul sub noi.
Rămâi pâna mâine,
Mai rămâi până-n zori.