Treceți la conținutul principal

Eyefinity


Schimbarile majore in experienta PC, pe partea de grafica vin mai rar, mai greu, si mai putine..Odata cu schimbarea vremurilor Tehnologia AMD Eyefinity ne duce la un next level in materie de grafica vizuala. Cu Tehnologia AMD Eyefinity utilizatorii pot pasi in mijlocul actiunii, cu un mediu vizual ce suportă pana la 6 ecrane simultan. Adica fac mai usoara si mai accesibila configurarea lor. Un salt urias daca ne gandim ca pana acum o placa grafica putea gestiona doar doua monitoare. Cam asa se defineste Tehnologia Eyefinity de la AMD. E o combinatie de caracteristici intre hardware si software.


Toate procesoarele grafice AMD din seriile 5000 si 6000 accepta Tehnologia AMD Eyefinity, in timp ce placile grafice care gestioneaza pana la trei ecrane incep de la mai putin de 100 USD. Acum e mai simplu sa te bucuri acasa de navigare pe web, jocuri online, aplicatii media, avand totul la vedere. Editarea foto si video digitala devine deasemenea mai usoara permitand aranjarea paletelor de culori si a ferestrelor pe mai multe ecrane. Si cum viitorul computerelor este unul vizual, Tehnologia AMD Eyefinity este inca un pas catre  revelatia operarii vizuale. Tehnologia AMD Eyefinity poate accepta pana la 6 monitoare utilizand o singura placa grafica AMD Radeon™ cu sistemele de operare Windows Vista sau Windows 7.
Daca citim literatura pe Eyefinity se spune ca suntem in mod inexorabil pe drumul spre "holodeck", conceptul din Star Trek. Dar ca proiectia 3D sa fie cu adevarat spectaculoasa, putem folosi sistemul CAVE (CAVE AUTOMATIC VIRTUAL ENVIRONMENT), este o camera micuta cuprinsa intre trei sau sase monitoare, si care amplasata in spate, ne poate arata proiectii 3D. Pana la urma Eyefinity este un mijloc, nu un scop..Urmand traditia ATI, AMD foloseste mai degraba Catalyst Control Center (CCC), decat un utilitar separat pentru configurarea si gestionarea tuturor operatiunilor Eyefinity. Cu AMD Radeon HD 5700 si 5800 seria de carduri, DisplayPort este acceptata in intreaga linie de produse, si o serie de notebook-uri OEM-uri. In mod evident, DisplayPort este pe cale de a fi urmatorul standard de afisare major in intreaga lume de calcul.


In jocurile de zbor, nu ai cum sa fii dezorientat pentru ca poti vedea mai mult din teren. In jocurile de strategie, poti vedea tot mai mult teren pentru a zari dusmanul si de ce se intampla in alte parti ale hartii. In FPSes, ca Left 4 Dead, avem acum o viziune periferica. In aproape orice fel de joc, avem parte de o experienta noua. 
Pe partea de divertisment PC-ul home theater (HTPC), chiar daca este un segment novice, Eyefinity poate ajuta. Ne putem familiariza cu actorii, experimentand imaginile 3D Blu-ray, cu ajutorul Tehnologiei 3D HD AMD.  Eyefinity ne aduce o multime de posibilitati in viitor, prin unitati moderne de procesare grafica Radeon, in sensul ca poate suporta mai multe fluxuri de decodare. Obtinem grafica la definitie vizuala uluitoare cu ajutorul Tehnologiei DirectX® 11.  Cu Tehnologia AMD EyeSpeed avem parte de accelerarea aplicatiilor, cat si de imagini video vii. Articol scris pentru etapa nr.27 in cadrul concursului SuperBlog 2011
Sponsor: AMD
Nume proba: AMD Eyefinity

D^D

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...
Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!