Treceți la conținutul principal

Tableta lui Eli^^ The Book of Eli

Jules Verne spunea: 

"Oamenii acestui [..] secol trăiesc în mijlocul unei necontenite feerii, fără să aibă aerul că îşi dau seama de asta. Sătui de minuni, ei rămân nepăsători în faţa acelora pe care progresul le iscă în fiecare zi. Totul li se pare firesc şi fără îndoială că ar aprecia mai mult civilizaţia noastră dacă ar compara-o cu trecutul, ca să poată măsura drumul străbătut”.

Pana la urma toate ideile vehiculate de-a lungul timpului in domeniul IT, s-au concretizat intr-un fel sau altul. De la roboti si calculatoare de buzunar, la automatizari, notebook-uri, comunicatii video, supravegheri video, etc. Lista ar fi lunguta, pentru ca nu putini au fost autorii celebri de SF. Prima notiune de "tableta" a  aparut in romanul Fundation, in 1951 al lui Isaac Asimov. El reuneste cinci povestiri plasate intr-un univers imaginar. Proiectarea a fost gandita 400 de ani mai tarziu, insa aceasta s-a realizat mult mai devreme.
S-ar crede ca odata cu aparitia calculatoarelor portabile epoca desktopurilor ar apune..Hmmm, nu stiu ce sa zic..aici s-ar impune cateva argumente pro si contra..Tentatiile sunt mari..si de-o parte si de alta..
Asus, fiind unul din producatorii care au facut o fuziune intre cele doua notiuni, de tableta si de netbook-uri, lansand o tableta cu tastatura fizica integrata sau detasabila.
  
 


Transformer este defapt cuvantul care descrie perfect transformarea tabletei in netbook. 
Prin urmare, tabletele ASUS Transformer sau Sliderma ma duc cu gandul la filmul  The Book of Eli. Un scenariu SF, o poveste impresionanta cu implicatii religioase. Imi imaginez ca un obiect atat de inradacinat cum este Biblia, va fi inlocuit cu tableta Asus Transformer. Felul in care Eli dicteaza Biblia, ar fi fost realizat cu o mai mare usurinta pe o tableta Asus. Atunci cand oamenii se luptau pentru supravietuire Eli duce cu el tableta (Biblia), readucand speranta si reincrederea in oameni. Asociem impactul Bibliei asupra omenirii cu  tabletele ASUS Transformer. Am ales acest film pentru ca este unul extrem de profund, dar si inteligent precum tableta-care-se-transforma-in-laptop. Ca si episod aleg momentul in care tableta (Biblia) trebuie sa fie protejata, si folosita pentru a le castiga din nou increderea oamenilor in Dumnezeu, si pentru a ii calauzi, dupa razboi. Eli, un erou,  are o misiune sacra, de a duce tableta (Biblia) spre Vest, si de a o proteja de cei care vor sa o detina. Nu se opreste din mers pentru nimeni si nimic.
Deci pana la urma imi suna destul de original ca in loc de, The Book of Eli, sa fie Tableta lui Eli
:)Articol redactat pentru etapa nr.10 in cadrul concursului Superblog 2011
Sponsor: ASUS
Nume proba: Amintiri din viitor
D^D


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...
Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!