Treceți la conținutul principal

Parfum de ploaie...


 Nu sunt un personaj din propriile mele povesti, desi poate asa pare la prima vedere..Uneori  pana si eu am senzatia asta pentru ca e mult mai usor sa scrii decat sa traiesti...Octombrie e luna mea de suflet.. In luna asta imi faceam cele mai multe sperante, visam cu ochii deschisi, tanjeam, imi doream...Anul asta insa va fi un octombrie rece si gol...nostalgic, plin de amintiri dulci dar si dureroase...In luna asta am zambit dar am si plans, am fost fericita dar si trista, m-am regasit dar m-am si pierdut...As vrea sa invat sa traiesc din nou, chiar daca mai privesc si inapoi din cand in cand..Of..daca nu mi-ar pasa m-as simti atat de libera.. Stiu ca va ploua in curand..vor sosi ploile alea ruginii ca o binecuvantare, sa ma spele de toata tristetea adunata in ani..si poate ca la primavara voi rasari mai eliberata de poverile cocotate pe marginile sufletului. Albul zapezii imi va zugravi imaginea unei fetite in rosu fericita, verdele unor ochisori iubiti...dar deja devin melodramatica. Si ce daca..mereu mi-a fost teama sa-mi exteriorizez sentimentele, acum nu mai e cazul..Nu, nu sunt o frustrata neimplinita, ce am trait si simtit eu, nu au trait si simtit altii intr-o viata..pare o lauda, dar nu e ..e mai degraba zborul unui spirit in evolutie..Nu am stagnat ca si spirit, dimpotriva...in fata ochilor mi se dezvaluie noi si noi orizonturi, dar eu stau pe loc..parca asteptand ceva, asemeni unui calator obosit pe o banca in vre-o gara veche.. Cum ziceam...octombrie e luna mea de suflet..si macar in acest octombrie mi-as dori sa -i fie dor...caci al meu dor e nemarginit..!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!

Inocență

Sărutul acela, cel de-nceput,
A fost gingașia cuvântului mut,
Când albe troiene, deșerturi și ploi
Se sfarmă cu sete de umeri-mi goi,
Sărutul acela, cel de-nceput,
Când păsări se luptă să zboare spre cuib,
Cănd fulgere crapă pământul sub noi.
Rămâi pâna mâine,
Mai rămâi până-n zori.