Treceți la conținutul principal

Minunile din patria mea

In vara asta am participat la o scoala de vara cu durata de o saptamana in teoria artei contemporane. A fost in Chicago, luna iulie. O saptamana plina de seminarii, cu peste 300 de participanti din mai multe tari. Prilej cu care evident nu am ratat ocazia de a imi face noi prieteni. Asa am cunoscut un cuplu dragut de profesori, din Franta apropiati de varsta mea, foarte joviali, dar si extrem de rigurosi din toate punctele de vedere. Buuuun..Probabil ca au vazut in mine ceva special..:)  Din vorba in vorba, mi-au dezvaluit ca vor veni in luna august intr-o mica vizita prin Romania. Aveau si ei ca reper neobosita legenda a lui Dracula..:) D'oh..mi-am zis in gandul meu..why him..?!:))  Am schimbat numerele de telefon, adrese de mail, and other stuff..si ca o mandra ce mi's de tarisoara mea, le-am propus sa le fiu ghid pe parcursul miniexcursiei lor. Zis si facut..
Offf ca exact atunci s-a gasit masinuta mea sa ma lase la greu..se futu ambreiaju..scuze moncher de limbaj da chiar ma enervai..Ce ma fac? Nu-i nimic Danuta...lasa ca nenea Google o sa te scoata si din impasul asta.  Inchiriem o masina  de la http://www.autonom.ro prima si singura retea nationala de inchirieri masini pe termen mai lung. Plec spre aeroportul Otopeni, asteptare, in sfarsit aterizeaza si avionul, zambete, imbratisari, pupaturi, etc etc. si pornim la drum toti 3. In minte mi-am facut o schita a traseului asa spontan..fara sa ma gandesc prea mult. Ce-o fi o fi..
Ca prima locatie am ales Transfagarasanul. De ce? Pentru ca traverseaza cei mai inalti munti din Romania, si anume muntii Fagaras, cu un tablou mirific de-o parte si de alta a lor, cu viaducte si poduri, dar si cu cel mai lung tunel de 887 de m. O adevarata provocare si pentru ei dar si pentru mine ca sofer si ghid. :) Opriri dese, poze fara numar, filmare video, impleticiri poliglote, cand in engleza, franceza, romana..si tot asa..:)) Ca si obiectiv m-am oprit la Cetatea Poienari, fosta resedinta a lui Vlad Tepes, ca tot au citit si auzit ei de el, defapt mai mult o fortareata impotriva otomanilor cu o mie de trepte..Ei fiind mai plinuti..a fost de mare efect..:)) adica..offf!! ce chin, ce dor, ce jale,,:) Am innoptat apoi la pensiunea Dracula, sa fie tabloul complet.:) 
A doua locatie a fost pe valea Prahovei, chiar daca e comuna. M-am gandit ca si muntii Bucegi ofera vederi panoramice splendide, pajisti cu flori salbatice si numaroase carari turistice. Ca obiectiv am ales sa-i duc la Castelul Peles din Sinaia, fiind unul dintre castelele europene cel mai bine pastrat, cu o incarcatura istorica remarcabila.   
A treia locatie a fost la Cheile Sohodolului ce iti ofera un adevarat spectacol carstic la nord de Gorj.  Am vrut sa avem parte si de aventura, dar si de natura in acelasi timp. Se intind pe o lungime de 12 km, cu peisaje inedite si salbatice. E o zona imbibata de istorie, parcurgi un adevarat traseu de initiere, in care te bucuri de formatiunile de roci modelate de forta vantului. Ca si obiectiv am ales Pestera Popii, fiind cel mai vizitat pentru ca acolo au fost descoperite picturi rupestre unice in Europa. Am spus aventura pentru ca a trebuit sa fim foarte atenti din cauza viperelor cu corn..:) Ne-am delectat si cu o mica partida de pescuit, apele avand pastrav la discretie. :) 
Una peste alta, eu, si nu numai eu, concluzionez ca a fost o excursie tare reusita, si de neuitat pentru prietenii mei dar si pentru mine. Si ce norocoasa am fost cu masinuta  inchiriata de la  www.autonom.ro

Articol scris pentru etapa nr.4 in cadrul concursului Superblog 2011
Sponsor: Autonom
Nume proba: Ghid in tara ta
D^D 

Comentarii

Silvia Iordache a spus…
Multumesc din suflet. am fost de multe ori in Sohodol, insa nu stiam de Pestera Popii :)
tx.

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Lacrima si Raza (Lucian Blaga)

O lacrimă
Desprinsă dintre genele unei plăpînde amintiri
Ce stă ascunsă-n fundul unui suflet
Căzu
Pe albul unei fragede petale...
O rază de-te peste ea
Şi-i zise:
"Simt din căldura ta că nu eşti bob de rouă...
De unde vii şi ce eşti?"

În vreme ce se destrăma în pulbere de soare,
Răspunse lacrima:
"Eu sînt un strop de suflet
Şi sînt
Ca picurii izvoarelor fierbinţi:
Vin totdeauna din adîncuri - mari!"...