La pas prin Amsterdam


Suntem cu totii pelerini ai nemarginitelor cautari si culegem fara sfiala buchete de bucurii, ale caror miresme anesteziaza micile dureri fizice, anuleaza niste ani din varsta reala, pentru a fi aproape egali in fata unor frumuseti pastrate cu grija pentru suflete avide de inalt. Vorba unui proverb: "Cand calatoresti nu ruginesti!"
A mai fugit o zi si vraja noptii m-a prins pe strazile orasului. Pe rau si pe canale, valurile pareau tivite cu pulberi aurii. Am mai colindat un timp pe strazi. Edmondo de Amicis afirma ca civilizatia unui popor se masoara in comportamentul oamenilor pe strada. Purtarea decenta sau grosolana se manifesta si acasa unde nu-i vede nimeni. Olandezii nu dezmint o educatie aleasa, pornind de la curatenia strazilor si terminand cu zambetul oamenilor cand vrei sa-i intrebi ceva chiar daca nu le cunosti limba. Am fost mai mult entuziasmata de dragostea acestui popor de natura, pentru flori in special. Nu este un spatiu de pamant cat de mic sa nu fie ornat cu flori. Soarele calator pe alte taramuri, vine sa lumineze peisajul de basm al Olandei in care s-au nascut atatea legende si povesti. Cine nu a vrut in copilarie, sa cunoasca tara Olandezului zburator? Insa noi, oamenii mari vrem sa cunoastem faptele adevarate si oamenii locului.  Dintre toate locatiile vizitate cel mai mult mi-a placut Palatul regal, care este o magnifica exemplificare a clasicismului. A fost construit doar in 7 ani, incepand cu anul 1648. Pana si regele Louis Bonaparte a considerat ca acel palat este unicul edificiu suficient de maret pentru a locui in el. 


Excursia a fost foarte lejera, si de neuitat, m-as mai intoarce cu drag inca o data..pentru a mai vizita si restul de locatii unde nu am mai avut timp sa ajung. Biserica Sf. Nicolae, Muzeul figurilor de ceara, Central Station din Amsterdam ( gara muzeu)..si stiu ca doar in cateva orase transilvanene garile seamana cu niste palate, fiind copiata moda apusului.
Dar pentru urmatoarea imi voi achizitiona de la http://www.real-hypermarket.ro/american-tourister/ un rucsac mic, ideal pentru a fi folosit zilnic. 
 • Buzunar frontal incapator usor de accesat
 • Buzunar posterior cu fermoar
 • Curele de spate confortabile
 • Maner si fermoar cu optiune lacat
 • 3 buzunare interioare cu fermoar plus compartimente optionale
 • Dimensiune: 28 x 15 x 33 cm 
 si  geanta cosmetice, ideala pentru orice fel de calatorie, care nu trebuie sa-i lipseasca nici unei femei. (parerea mea)


 • Maner subtire cu protectie si maner de umar detasabil si ajustabil
 • 3 buzunare interioare cu elastic
 • Buzunar vertical frontal ascuns cu dublura de protectie
 • Interior compartimentat pentru cosmetice si produse de infrumusetare
 • Dimensiune: 36 x 19 x 28 cm
In perioada asta au si o reducere destul de considerabila, si astfel colectia poate fi achizionata de majoritatea persoanelor, care isi fac planuri de a calatori in viitor. 

Articol scris pentru etapa nr.2, in cadrul concursului Superblog 2011
Sponsor: Real,- Hypermarket Romania
Nume proba: American Tourister
D^D

Comentarii

Postări populare