Treceți la conținutul principal

Exercitiu de imaginatie


Desi de-a lungul timpului s-au prezis bariere care vor impiedica elanul tehnologiei, evolutia in domeniul asta (IT) nu a incetat sa ne surprinda. Din cultura mea generala rezulta ca celulele vii fac calcule foarte sofisticate folosind molecule de ADN. Ma duc atunci cu gandul ca si sistemul de calcul al viitorului va putea fi constituit din dispozitive biologice. 
Insasi  conceptul de, calculator al viitorului e prin definitie "distribuit". Calatoria mea in timp ca si cercetator in echipa magazinului online http://www.oktal.ro/calculatoare/  prevede unitati mici si inteligente care vor comunica intre ele.  Va fi un singur super-calculator. Binenteles ca noi vom avea drepturi restranse, pentru ca administrarea acestor sisteme complexe va fi realizata de specialisti. Nu va mai fi anorganic, pentru ca se va reusi dezvoltarea unor cipuri care sa interactioneze cu creierul. Sau ma pot gandi ca din contra..computerele vor deveni accesibile tuturor pentru ca specialistii costa..pe cand popularizarea aduce bani. E o chestiune de timp pana cand distributia calcului in matrice se va realiza. Deh, vorbim aici de intelegenta artificiala.
Oricum ar fi calculatorul viitorului, pot emite o multime de ipoteze si posibilitati. Hai ca m-am luat cu gandurile si nici n-am observat ca am ajuns la destinatie...o sa incerc sa transmit prin jurnal de bord ce observ..ma aflu intr-o televiziune, of ca tot imi doream eu sa fiu crainica tv cand eram micuta..:), pe aici misuna oamenii mai ceva ca furnicile, nu vad nimic..nu tu unitati, monitoare, laptopuri, hmmmm..in schimb o doamna draguta imi spune ca au incorporate sub piele capsule mici, de cca 2 mm, conectate la nervii periferici, cu un procesor foarte mic, si foarte putin RAM. Waw! cum e posibil...?! Pai simplu..imi explica ca partea de display e cam 10% din imaginea pe care o percep, iar de restul se ocupa lanturile neuronale. Fiindca nu sunt deloc fragile, si in nici un caz nu fac trenuletul de mana pana la creier. :)) Securitatea o abordeaza prin scanarea irisului. 
Comenzile sunt vocale.
Huh...imaginatia mea a luat-o razna..dar hei..pentru progresul stiintei trebuiesc sacrificate cateva "capete". :) Ar fi tare sa-i spunem sistemului cand plecam de acasa, sa ne preia el mailurile, sa dea reply lui x si z..:)) etc. etc. Scurta mea calatorie se incheie, e momentul sa revenim cu piciorusele pe Terra..:) N-am idee cum voi pregati magazinul online maine,  probabil ca ma voi adapta la fata locului in functie de fiecare client. :)
Jurnal incheiat. 

Articol scris pentru etapa nr. 5 in cadrul concursului SuperBlog 2011.
Sponsor: Oktal.ro
Nume proba: Calculatorul viitorului

D^D

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...
Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!