Treceți la conținutul principal

Alegeri intelepte


Imi aduc aminte cu nostalgie de vremea cand mi-am cumparat o placa video "performanta" la vremea aceea, un accelerator 3dfx Voodoo4, eram mandra nevoie mare si credeam in naivitatea mea, ca nimic nu o sa o poata detrona. In ochii mei era un monstru tehnologic ce-mi permitea sa joc jocuri mai complicate decat Super Mario Bros, si pentru asta ii eram profund recunoscatoare. Eh, ce vremuri...
O tempora, o mores!
Odata cu anii ce au trecut si tehnologiile s-au succedat si asa am ajuns sa discutam si despre tehnologia de fata.
Tehnologia AMD APU (Advanced Processing Unit) a integrat un complet programabil procesor grafic directX 11 intr-un puternic CPU dual sau quad core, ceea de a dus bineinteles la performante marite pentru gaming si nu in ultimul rand pentru editarea foto - video.






Dar vine vremea cand, probabil se doreste o performanta si mai mare pentru jocuri, si de ce nu, pentru transcodarile video GPU asistate. Tehnologia AMD Dual Graphics vine in intampinarea cerintelor dumneavoastra, indeplinindu-le si de ce nu, uimindu-va.
Aceasta tehnologie destinata exclusiv platformelor AMD, consta de fapt in combinarea unei placi grafice AMD Radeon™ cu un procesor AMD APU, mai precis cu procesorul grafic integrat. Combinarea aceasta poate contribui in mod substantial la imbunatatirea performantei grafice per ansamblu. De fapt poate constitui si un rival de temut pentru placile grafice high-end.
Conectarea monitoarelor este de asemenea deosebit de flexibila, se pot conecta atat la conectorul APU, cat si la conectorul placii grafice. In felul asta se stabileste care este "masterul", atunci cand se conecteaza doua monitoare, cate unul pentru fiecare GPU, masterul este configurat de catre user, de regula GPU-ul cel mai rapid.


 Pentru ce procesoare este disponibila tehnologia AMD Radeon™ Dual Graphics:
Procesoarele AMD APU Seria A (A4, A6, A8), in ordinea performantei, combinate cu placile grafice AMD Radeon™ HD 6000 constituie fundamentul acestei tehnologii.
De asemenea este disponibila pentru notebook-uri, netbook-uri si pentru tablete.
Ca sistem de operare mentionam Windows 7 sub DirectX® 11 & DirectX® 10.



Oricine isi doreste experiente senzoriale uimitoare, nu are decat sa combine puterea unui AMD Quad-Core A8 desktop APU cu cea a unui card grafic AMD Radeon™ HD 6670, satisfactia nu poate fi decat garantata. Imaginile de un realism dramatic va vor propulsa in mijlocul actiunii, iar gamingul va fi o experienta de un realism aparte.
In concluzie, Tehnologia Dual graphics ajuta doritorii de performanta, sa-si imbunatateasca capabilitatile cu o investitie modica. Combinand un sistem AMD cu procesor APU, cu o placa grafica deloc costisitoare,  se obtine ceea ce multi dintre noi isi doresc: performanta la un pret scazut.


Articol scris pentru proba nr. 11 in cadrul concursului SuperBlog 2011
Sponsor: AMD
Nume proba: AMD Radeon™ Dual Graphics

D^D

Comentarii

Danette a spus…
Mult succes !
Victor a spus…
mama, ce vremuri....uitasem de voodoo...pe urma au aparut gforce...la vremea lor erau visul oricarui pasionat de jocuri :))
Elucubraţii de (masa de) seară a spus…
"Îngeraşul din umbră" s-a întors la realitate. Dănuţa Pisicuţa şi-a dat jos varul de pe pereţii de suflet, şi-a aruncat semnul de carte pe care păstra cheia spre infinit, şi-a cumpărat culori noi şi şi-a pus costumul deux-pieces de serviciu.
Much more serious!
Feeling-ul s-a dus undeva în aer? S-a scufundat în mare?
.. mmm, salată caldă de piept de curcan cu ardei copţi. "Masa de seară este foarte importantă pentru că poate asigura un somn liniştit şi o digestie normală". Da, dacă o serveşti pe la şase jumate!
D^D a spus…
Multumesc tizo..:)
Da, Victor..ei uite de asta sunt eu aici..sa-ti mai reamintesc una alta..:)

:)
D^D a spus…
Elucubraţii de seară ,
iarasi ne intoarcem la vis, ne inapoiem in vis, traim in vis,
invingem timpul prin vis…
Da, desigur, suflul trecutului stapaneste, pare sa aiba un cod moral, acum revelant acum
irevelant. Sa nu fie acest trecut o realitate, sa fie un vis? Si atunci ce am abandonat in sticluta rostogolita de valurile marii care au si ele un trecut si urmele lui se numesc mucegai, rugina, nisip.. Visul sau realitatea?...!
Elucubraţii de seară a spus…
Trăire, retrăire;
Realitate, vis;
Zi şi noapte;
.. (Înger şi demon?)
Viaţa se aseamănă cu apele mării. Tot timpul sunt valuri. Tot timpul ne paşte agitaţia vremii. Doar nisipul se cerne neîncetat. Nimic nu e fix.
D^D a spus…
Ceea ce esti,probabil vei mai fi..ceea ce ai fost n-ai sa poti schimba niciodata!

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...




Reflecții

Mi-ar plăcea să mă uit în urmă și să spun ca nu regret nimic! Doar că realitatea nu este așa. Sunt multe lucruri pe care le-aș face altfel decât le-am facut. Dar cred că este mai constructiv să mă uit înainte. Știu ce mi-am propus să fac mâine. Știu încotro mă îndrept și ce vreau să obțin. Dar mai mult decât orice, știu ce fel de om sunt. Iar luptele, eșecurile, palmele primite de la viață, m-au transformat, arătându-mi că trebuie sa fiu mai bună. Încă învăț și încă încasez lovituri, iar asta mă ambiționează și mai mult. Îndrăznesc să mă bat cu imposibilul!