Treceți la conținutul principal

Toamna absenta


Viata e in continua schimbare, zilele nu seamana intre ele, chiar daca unele par de-a dreptul banale..Heraclit spunea ca lucrurile isi gasesc repaus numai in schimbare. Ei bine schimbarea poate fi benefica sau nu..depinde cat de mult ne petrecem timpul in zona viului, si nu in cea a lucrurilor statice..Stiu ca lumea nu se va schimba peste noapte, e o utopie si asta, fiindca lumea se schimba zi de zi..evolueaza sau involueaza. Iar in viata pot aparea franturi, fiindca nu le poti avea pe toate..si daca le-ai avea ce farmec ar mai avea existenta ta?  Trebuie sa existe si pagini rupte din carte..

Toamna mea
Si toamna ta
Se intalnesc pe carari de parc 
La margine de septembrie.. 

D^D 

Comentarii

The librarian a spus…
La mine s-a rupt coperta. Eu ce să mai zic?!

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Lacrima si Raza (Lucian Blaga)

O lacrimă
Desprinsă dintre genele unei plăpînde amintiri
Ce stă ascunsă-n fundul unui suflet
Căzu
Pe albul unei fragede petale...
O rază de-te peste ea
Şi-i zise:
"Simt din căldura ta că nu eşti bob de rouă...
De unde vii şi ce eşti?"

În vreme ce se destrăma în pulbere de soare,
Răspunse lacrima:
"Eu sînt un strop de suflet
Şi sînt
Ca picurii izvoarelor fierbinţi:
Vin totdeauna din adîncuri - mari!"...

Gust de iubire

m-aș izola,
cu tine,
într-o iarnă
cu gust
de iubire...