Treceți la conținutul principal

An scolar


 Astept cu emotii inceperea anului scolar..Desi am avut o vara plina, si extrem de ocupata, tanjesc dupa activitate. Niciodata nu mi-a placut sa stau..si sa nu fac nimic. Cand nu fac nimic imi fac rau. Gandesc prea mult, imi revin in minte flashuri ale trecutului, mintea mea face integrame, si nu e ok deloc. Se pare ca inca mai am cosuletul cu ghemusoare, si no..ma incurc in ele. :) Deja se preconizeaza cateva schimbari si in acest an scolar, deci nu am timp sa ma plafonez..iar asta nu face decat sa ma bucure. 
Pana atunci imi permit sa visez la nucile verzi...cu parfum de vanilie..mosc..pe care le voi savura cu un zambet dulce'amarui!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Sindromul Borderline

Tulburarile de personalitate borderline ocupa zona incerta dintre patologia psihica si normalitate, persoanele ce prezinta astfel de tulburari nu sunt bolnave mintal, dar nici deplin normale. Desi lipsesc date definitive, incidenta tulburarii de personalitate borderline este de 1 pana la 3%, la nivelul populatiei mondiale. Ca si in cazul altor afectiuni psihice, cauzele tulburarii de personalitate borderline sunt complexe. Numele a aparut in urma teoriilor din anii ’40 – ‘50 cand se considera ca afectiunea era la granita (border) dintre nevroza si psihoza. Aceasta viziune nu mai reflecta gandirea prezenta. In fapt, anumite grupuri de psihanalisti fac presiuni pentru schimbarea denumirii, inlocuindu-l cu tulburarea reglarii emotionale.

Termenul “borderline” desemneaza stari intermediare intre schizofrenie si nevroza.

Sindromul borderline (sau marginal) are o evolutie cronica, ondulanta. Este un sindrom comparativ cu o nevroza, deosebit de durabil, intens, polimorf, rezistent la tratament…

Lacrima si Raza (Lucian Blaga)

O lacrimă
Desprinsă dintre genele unei plăpînde amintiri
Ce stă ascunsă-n fundul unui suflet
Căzu
Pe albul unei fragede petale...
O rază de-te peste ea
Şi-i zise:
"Simt din căldura ta că nu eşti bob de rouă...
De unde vii şi ce eşti?"

În vreme ce se destrăma în pulbere de soare,
Răspunse lacrima:
"Eu sînt un strop de suflet
Şi sînt
Ca picurii izvoarelor fierbinţi:
Vin totdeauna din adîncuri - mari!"...